יום רביעי, 29 בפברואר 2012

כשאתה כותב את סיפור חייך – אל תשתמש בעט של מישהו אחר..


זו קלישאה ידועה, אבל מעניינת דווקא בהקשר של הרשתות החברתיות.
מרוב רשתות חברתיות (ע"ע SoLoCo קלאסי שפרסמתי כאן לפני כמה ימים), קשה מאוד להיות מסוגלים לתחזק את כל הרשתות שאנחנו נרשמים אליהם. Evertale מנסה לפתור את הבעייה הזו ע"י רישום אוטומטי של הפעולות שאתה מבצע.
אוטומטי? מי רוצה את זה בכלל?
יש המון פריקים של תיעוד כיום. כחובב ספורט (טריאתלונים) אני נתקל בכמויות תיעוד של מידע שאנשים אוגרים: מלבד הק"מ, הקלוריות והזמן – יש אפליקציות ייעודיות למעקב אחר המשקל או השינה. כן, השינה. הפעולה הכי פסיבית נמדדת ע"י Check-In בהתחלה וCheck-Out בסוף.
אז כנראה שיהיו אנשים שירצו לעד אוטומטית את הפעולות שלהם..אם הרשת הזו תצליח לעשות באופן אוטומטי - מה שPath מנסה באופן ידני – צפוייה לה הצלחה גדולה.

אין ספק שצריך משהו חדש שיאגד את כל הרשתות החדשות והפעילויות שלנו, וFacebook, כך נדמה, לא נמצאת בכיוון. בחודשים האחרונים נרשמתי לInstagram, Runkeeper, Path, Loudlee, וזה בנוסף לLinkedin, Facebook שאני רשום מזמן. את Twitter מזמן זנחתי ויש עוד כמה רשתות מיקרו בלוגינג / מקרו כלומינג שנרשמתי אליהם.. בFoursquare לא עשיתי צ'ק אין כבר חודשים לאחרונה Shazam הציע לי לחלוק את מה שאני שומע עם חברים. אבל רגע, זה לא מה שLoudlee מנסה לעשות?
ובסוף היום אני רק רוצה שהרשתות האלה יעזרו לי לחסוך זמן..
עם סלוגן כמו The self writing scrapbook of your life אין ספק שלEvertale יש כאן תובנה מעניינת.

האם יש סיכוי שEvertale יצליחו לעשות סדר בכל הבלאגן הזה?
אולי.
אבל אני נרשם – יש ברירה?

יום ראשון, 26 בפברואר 2012

SoLoCo קלאסי


היזמית (לשעבר) של Flickr משיקה סטרטאפ חדשה שעוסק בשילוש הקדוש שכולם מדברים עליו לאחרונה (בשנתיים האחרונות..) – Social, Local and Mobile. או בקיצור SoLoCo (מארי מיקר לדעתי טבעה את המונח). שם החברה החדשה: Pinwheel.
מה עושה Pinwheel? הופך כל מקום לזירה שניתן 'לעקוב' אחריה, וכך אפשר להשאיר מידע / פתקים / הערות לפי מקום. לדוג' – כאשר אתה מגיע למסעדה תוכל לקרוא בPinwheel את ההמלצות על המנות שהחברים האחרים ברשת השאירו.
ההודעות האלה יכולת להיות גם בקבוצה, להיות גלויות לכל או רק לחבריך וכו'.

בעיניי אין כאן משהו שFoursquare לא יכולים לעשות, שלא לדבר על האתגר שצפוי לרשת החברתית הזו מבחינת ניהול המידע. רק תארו לכם שכל לקוח שנכנס למסעדה יכול לקרוא שהאוכל מזעזע ושעדיף לעבור למסעדה שממול.

האם זה 'מחזיק' חברה או שזה רק Feature של שירותים מבוססי מקום? קרנות הון הסיכון מאמינות בקונספט הזה והחברה הצליחה לגייס 7.5 מיליון דולר, שזה המון לשלב שכזה. המודל העסקי לא ממש ברור: כנראה 'הודעות ממומנות' – כלומר הודעות מסחריות שיושארו במיקומים שונים.
כמה כסף אפשר לעשות מזה? לא הרבה. עד שמגיעה חברה גדולה ורוכשת אותך, ואז הכל מסתדר..

נדמה שלאחרונה יש רשתות חברתיות לכל זווית שיש : לאנשים (FACEBOOK) למקומות (FOURSQUARE ועכשיו PINWHEEL) למוסיקה (LOUDLEE לדוג') לספורט (MYSTADIUM), יש למלונות, לתמונות, לאוכל (FOODSPOT) לתמונות באינטרנט (PINTEREST) ועוד. רובן לא ישרדו יותר משנתיים – שלוש, וחלק גדול ממי שישרוד – זה יהיה ע"י רכישה של חברה גדולה. רוב הרשתות האלה שאני מכיר – אני מתנסה בהן יום-יומיים ואז זונח אותן. למי יש יכולת לתחזק את כל הרשתות האלה?....

יום חמישי, 16 בפברואר 2012

רוצים הנחה בהרשמה לכנס איגוד האינטרנט?

מה יקרה כשרשת האינטרנט תתחיל לחשוב?
איך מתנהלות מחאות חברתיות באינטרנט?
כל זאת ועוד - בכנס איגוד האינטרנט הישראלי..

בשבוע הבא, ביום שלישי ה21 לחודש ייערך בבנייני האומה כנס איגוד האינטרנט הישראלי.
כאן אפשר לראות את תכנית הכנס.

קוראי הבלוג שלי שמתכננים להגיע יכולים ליהנות מ20% הנחה ברכישת כרטיס לכנס.
לקבלת ההנחה יש להתקשר למרכז הרישום בטלפון 03-9727406 ולציין את קוד ההנחה 233900.

תהנו!

יום שלישי, 14 בפברואר 2012

גבירותי ורבותיי, מהפך!

כתבתי כאן בעבר על הפרסום של אחד השותפים ב Y Combinator: Kill Hollywood . היום יש הכרזה על מהפיכה של ממש, לא פחות, לפחות בעיניי. בחור בשם ברהאם כהן (משלנו, אלא מה?) שאחראי גם על פרוטוקול BiTtorrent הכריז על פרוטוקול בשם BitTorrent Live.
הפרוטוקול הזה מאפשר למי שרוצה לשדר תוכן Live (להבדיל מVOD או תוכן שאפשר לצפות בכל רגע נתון).
אם ניקח רגע צעד אחורה, ספק שידורים שמתכנן לשדר VOD - מצבו יחסית פשוט. גם אם יש 1000 צופים שעומדים לצפות בסרט מסויים, הסיכוי נמוך שיותר משניים – שלושה יצפו בבת אחת, אלא כל אחד יתחיל ברגע אחר. כך, צוואר הבקבוק (Constraint) הינו לכמות נמוכה של צופים ואין צורך בתשתיות תקשורת ומיחשוב מפותחות; לא כך המצב עם שידורי LIVE – כל הצופים צופים בבת אחת ורוצים לראות בזמן אמת את מה שקורה.
זה גורם לזה שיש המון מערכות מצויינות לשידורי IPTV במודל On-Demand אבל מעטים הפתרונות לLIVE (אם יש טובים כאלה בכלל..).
BitTorrent Live משנה את המצב הזה לחלוטין. הפרוטוקול (שיינתן חינם למי שאינו עושה שימוש מסחרי, כלומר גובה כסף) משתמש במודל שיתופיות – ע"י יצירת Delay קטן של כמה שניות הוא משתמש בכל מי שכבר צפה בקטע – להיות המפיץ, ובכך מוריד את צוואר הבקבוק בכעד 90%!
הפתרון הזה הוא מהפיכה, לא פחות. לעתים נדירות קורה שמגיע פתרון לתעשייה – שעם הגעתו הוא משנה את חוקי המשחק. שימוש ב BitTorrent Live מוריד את התקורות (עלויות ההקמה) לכל מי שרוצה לשדר LIVE , מה שלעתים היה זול לא פחות בטלויזיה – יעבור למצב שבאינטרנט ישלוט. כל ספקי התכנים יעברו להשתמש בפתרונות כאלה ודומים. חברות רבות יצטרכו לשנות את המודל העסקי שלהם (Livesteam או Ustream גובות כיום בעבור כל משתמש שצופה – המודל שלהם כרגע התרסק לחלוטין!).
יהיו מי שיגידו שפתרון שדורש הורדה חד פעמית לBrowser – אינו מושלם. אבל יהיו פתרונות דומים שמושתתים על הפתרון הזה, ויותר מזה – אם ברהאם ימשיך עם תפיסת עולמו יכול להיות שהפתרון הזה יהיה בסוף קוד פתוח שיאפשר להשתמש בו למוצרים רבים. כרגע SDK נמצא בעבודה וערכה שכזו תאפשר שילוב במוצרים נוספים רבים. פרטים נוספים יש כאן בכתבה



גם המוצר הזה לא יהיה הדומיננטי בעוד 3 שנים, וזה מה שקורה בד"כ עם מהפיכות – דווקא המוצר השני והשלישי טובים יותר – אין ספק שיש כאן מהפיכה של ממש!

לי אישית אין ספק: BitTorrent Live עומד להפוך את שידורי הLIVE לנגישים יותר, ויאפשר לעשות לשידורים LIVE - מה שInstagram וFACEBOOK עושות לתמונות. מה זה אומר? שבעוד 3 שנים, כשיהיה פיגוע – הראשון שיצלם את זה ויעלה את זה לTwitter שלו – יוכל לגבות הרבה כסף, אבל גם להפוך לתחנת שידורים.
BitTorrent Live – מהפיכה של ממש.

יום שני, 13 בפברואר 2012

גוגל נכנסת לעסקי החומרה

Google בונה מעבדות לבחינה של חומרה, כך נדמה לפי המידע שזורם באינטרנט. הפעילות תתבצע, כנראה, תחת מיתוג בשם "Google/@home". השבוע נטען בכמה מקומות שGoogle בונה מערכת שתאפשר לה להזרים מוסיקה ברחבי הבית. הwall street journal טוען שכמערכת תתבסס כמובן על מערכת הפעלה אנדרואיד ותמותג תחת המיתוג של Google.
כנראה שGoogle לא רכשה את מוטורולה רק בשביל הפטנטים, אלא גם בשביל לבצע קפיצה בתחום ייצור החומרה. זה יכול להסביר את הפרסום בבלוג Gigaom

על כך שGoogle מבקשת מהFCC אישור לבצע ניסוי במכשיר מבוסס BLUETOOTH וWIFI, שמאפשר צריכת בידור כלשהי.
מזכיר לכם משהו? נכון, Apple עשתה את זה קודם, השילוב בין תוכנה לחומרה ומכשירים שמשתלבים היטב בסביבה הביתית. בשלב זה Google מבצעת ניסוי בכמה מאות בתים של עובדים, והפתרון כנראה משתמש בטלפונים הסלולאריים לStream תוך חיבור לקופסא כלשהי, אולי גם לטלויזיה.

יש הרבה ביקורת וטענות שהמהלך של Google הוא מעל ליכולותיה, מכיון שלא רק שמעולם לא ייצרה חומרה אלא שלא שיווקה מוצרים ללקוחות הסופיים, אין לה מרכזי שירות, אין לה חנויות, אין לה שרות לקוחות. אבל אני חושב שהצעד שעושים בGoogle הוא בלתי נמנע. הקרב על הסלון רק החל ומוטב מאוחר מלעולם לא. בעולם של היום, Google חייבת יכולת ייצור חומרה בעצמה – בטח שבתחום האלקטרוניקה הבידורית. גם אם תישאר תמיד מס' 2 לApple, עדיין יש שוק גדול של צרכנים שיש להם טלפוני אנדרואיד או שלא ירכשו Apple (מסיבות שלי לא ברורות..).
אנחנו רואים כרגע את השלב הבא – הזירה עוברת לבית, הסלולאר כפלטפורמה להפצת תכנים והטלויזיה ככלי קיבול שמקרין אותם. הAirplay ודומיו ישנו את הדרך שבה אנחנו צורכים תכנים, מוסיקה ובידור וGoogle צריכה Airplay משלה.
אז קרדיט גדול לApple על כך שזיהתה את הצורך באקו-סיסטם לפני Google, אבל נדמה שזו האחרונה מתקנאת קצת ביריבתה ועומדת להתאים את האסטרטגיה שלה.

יהיה מעניין.

יום ראשון, 5 בפברואר 2012

הוליווד על הכוונת?

פול גרהאם, שותף בYcombinator (חממה אמריקאית מאוד מצליחה ליזמות) פירסם לא מזמן בקשה עם קריאה למיזמים בתחום שמאוד מעניין אותו. מה התחום? 'להרוג את הוליווד

' (ציטוט – זה לא אני אמרתי). מה כל כך מרגיז את פול גראהם בתעשייה המשומנת הזו? הוא טוען שם שהיא צריכה להיות מותקפת ע"י חדשנות והוא מעוניין לשמעו רעיונות על איך להרוג את תעשיית הטלויזיה והקולנוע. איך הורגים תעשייה (כך לפחות ע"ע פול גרהאם)? ע"י שיפור האמצעים הבידוריים, לתת לאנשים חלופות בידוריות חדשות. ("תחשבו מה אנשים יעשו כבידור בעוד 20 שנה" אומר פול)
מה כל כך הרגיז את פול שהוא כתב מטרה כ"כ מדוייקת (ואפילו צייר עיגול של מטרה..) – האם כמות היהודים בה, או דווקא זה שהמודלים החדשים כמעט ולא משפיעים עליה? האם הפוליטיקה של מנהליה וקירבתם למקבלי ההחלטות או דווקא זה ששום דבר לא מהווה תחליף לסרט בטלויזיה או פרק של סדרה טובה? ולמה בכלל להרוג את הוליווד? לא עדיף להמציא מודלים לייצר הכנסות נוספות?
איך אפשר להרוג תעשייה? ע"י פגיעה במודלים העסקיים שלה. לא ע"י להמציא לה חלופות. FACEBOOK שמנפיקה בשווי לא ייאמן – הצליחה כי צוקרברג ידע מה הוא הולך לעשות, ולא כי הוא ניסה להרוג תעשייה אחרת. FACEBOOK, דרך אגב, פוגעת בטלויזיה – האסקפיזם של הצעירים והבידור הזול, המציצני עובר לאינטרנט ולרשת החברתית. גם אם הצפייה עדיין לא נפגעת בצורה משמעותית, עדיין המולטי-טסקינג של הדור הצעיר אומר – שהם פחות מרוכזים במסך הגדול, ויותר במסך הקטן.
KILL HOLLYWOOD של פול גרהאם עוררה קצת רעש. TECHCRUNCH הציעו שבמקום להרוג את הוליווד, APPLE פשוט תקנה את TIME WARNER, VIACOM וDREAMWORKS. אבל APPLE לא צרכיה את זה, וזה גם לא נכון לה. היא יודעת, שלמרות מה שפול גרהאם מבקש – הדרך הנכונה היא להמציא מודלים עסקיים חדשים. APPLE יודעת שבעוד 20 שנה, אנשים ימשיכו לצפות בטלויזיה והיא רק רוצה שהלוגו על המסך הגדול יהיה עם תפוח...