מלקולם גלדוול (Blink, The Tipping Point) סיפר על האיש שהמציא את רוטב הספגטי והחל את עידן הגיוון.
מרקי קמפבל פנו אל הבחור, מסקוביץ' שמו, והוא הכין 45 סוגי רוטבי פסטה וגיוון אותם בכל דרך אפשרית – על פי רמת מוצקים, חריפות, מתיקות ועוד.
יש כאן גם תובנה על איך שאף אחד לא אמר במחקר שהוא מבקש רוטב פסטה מוצק, כי אנשים לא בהכרח יודעים מה הם רוצים. ההערה של מלקולם גלדוול על זה שאנשים לא באמת אומרים במחקר מה שהם רוצים (הדוגמא עם הקפה הקלוי) היא מאוד מדוייקות בעיניי. מחקר, למדתי עם השנים, נותן נקודת התבוננות מזווית מסויימת ואינו מהווה אמת מוחלטת.
מצ"ב הסרטון (בTED) עם כתוביות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה