יום ראשון, 29 במרץ 2009

Twitter - זה קורה!

לאחר שג'ניפר אניסטון זרקה את החבר שלה בגלל שהוא משתמש יותר מדי בTwitter, ונדמה שאין סיפור יותר טוב מזה להמחיש את עלייתו של טרנד השימוש בכלי, הרי שהסיפור הבא ממחיש עוד יותר.
2 גולשי סנובורד נעלמו בתחילת החודש (מרץ) באלפים השוויצריים, כאשר חבריהם נעזרים בTwitter לחיפוש אחריהם. הם העבירו מסרים לחיפוש הגולש שנעלם (האחר נמצא לכוד בשלג) - ושאלו חברים בTweeter מה מס' הסלולארי שלו. לכשקיבלו תשובה הם השתמשו באיתור GPS למצואו אותו.
הסוף היה טראגי - הגופה נמצאה כעבור זמן קצר. אבל זה רק ממחיש לנו עד כמה השימוש בTwitter הופך לנחת הכלל

יום שישי, 27 במרץ 2009

Engagement של NIKE



פרסומת חדשה ומדהימה של NIKE מראה Feature אחד של הNike+ (המערכת שעוקבת באינטרנט אחר הביצועים של משתמשי Nike+ שזה הצ'יפ שמסנכרן בין הIpod לנעלי Nike).
הFeature היא היכולת לבצע חיתוכים והשוואות של אנשים מולם אני רץ, ובעצם הופך את זה למעין מיני-רשת חברתית של רצים. אני רץ, מזין את נתונים הריצה שלי ובדוק היכן אני עומד מבחינת תוצאות אל מול רצים אחרים.
Nike מינפו את ההשוואה של גברים מול נשים (כשנרשמים לאתר ולשרות אחת השאלות היא מה המין שלך). הרי זו השאלה הנצחית - שני המינים נלחמים אחד בשני ע"מ להשיג תוצאות טובות יותר.

זה Engagement Campaign במיטבו, שמראה אנשים מעורבים (Engage) שלקחו על עצמם משימה – לייצג את המין שלהם בקרב מול המין השני. חברת Nike זיהתה את הקרב הבלתי פוסק בין המינים כתובנה על הצרכן – והשיקה ב13 במרץ 2009 אתר המציע לכל משתמש Nike+ להצטרף לתחרות. יש 38 ימים מרגע ההשקה ועד הסיום. כמובן שבאתר יש גם המלצות לשירים לזמן הריצה, מסלולי ריצה ומוצרי Nike שיעזרו לך לנצח..
האם יהיו אלה הנשים או דווקא הגברים שינצחו? מה שברור הוא שזהו קמפיין מנצח שמשלב בין מדיות ומעביר מסר ורצון להשתתף בו. אחלה Engagement Campaign.

לצפייה בפרסומת – http://www.youtube.com/watch?v=eMzFKTqI07w
לצפייה באתר - http://nikeplus.nike.com/nikeplus/?locale=en_gb&l=all_challenges,943438092

איך מנחם בן אומר? פשוט מקסים.

Facebook מול Twitter: החומרניות מול הרוח



שמתי לב שרשתות חברתיות לא בהכרח נועדו להחלפות מידע וחיזוק הקשרים אלא יותר כמעין 'תיאטרון' שבו אני מציג לראווה את חיי, הישגיי, תמונות חבריי ועוד. פייסבוק ודומיו מעודד צבירת סמלי סטטוס אינטרנטיים כמו כמות חברים, עשרות אם לא מאות אפליקציות שאני מוריד שמאפשרות לי שימושים שונים ומשונים, תמונות, כמה אייקונים שמייצגים רשתות אחרות שאני חבר בהם, לינק למייל שלי, לינק לעמוד Linkedin שלי ועוד. מבולבלים? כל החומרניות האינטרנטית שלי, כל נכסי הדלא-ניידי האינטרנטיים שלי יכולים להיות מוצגים שם. ניהול האינטראקציות בפייסבוק מעודד לשלוח הכרויות להמון אנשים שאינני מכיר ולבזבז זמן רב על תחזוקת החשבון שלי. החומרניות בהתגשמותה. אני נראה כמו מה שאני מראה. אני חבר במועדון של עשרות אנשים כמוני.

דווקא Twitter שפחות נותן במה לסמלי סטטוס אינטרנטיים, ושם דגש על המינימנילסטיות (Less in More?) הוא הטרנד החדש. אבל כאן אין לי יכולת להציג את מה שצברתי, את נכסי אלא יש רק הצעה אחת – להקשיב לי. מי שמתעניין יכול להירשם כעוקב אחריי ומקבל את מסריי בכל פעם שאני משחרר אותם דרך חשבון הTwitter שלי. ואפילו יש מגבלה על כמות המלים, עם מקסימום של 140 תווים להודעה. ניהול אינטראקציות בTwitter מחייב חשיבה על כל מילה, כל אות ולא מאפשר להציג אלמנטים גרפיים. הויפאסנה של האינטרנט. הרוחניות בהתגשמותה. אני כותב רק מה שאני כותב.

בעיניי אין זה מקרי שדווקא עכשיו, בתקופת המיתון כאשר עלינו לחזור לBasic בכלכלה, בעסקים, בצניעות, ועלינו לשקול טוב-טוב כל ביטוי – שדווקא עכשיו Twitter מצליח. זוהי מדורת השבט החדשה, בה אנחנו יכולים רק לקבל למסר מוגבל ומדוייק. מה שמאלץ אותנו להקשיב לו.

אם Facebook הוא תפיסת השפע, אכול ככל יכולתך, הרי שTwitter מביא עימו תפיסה צנועה.
מנכ"ל Google כבר התבטא באומרו ש'Twitter הוא אימייל לעניים'.
אם זה נכון, זה קצת מפתיע שGoogle בכבודה ובעצמה פתחה חשבון בTwitter.

עצות לשימוש של חברות בTwitter

ישנן חברות רבות המשתמשות בTwitter ככלי שיווקי לשמירה על קשר עם קהל הלקוחות שלהם.
אם עדיין אין לחברה שלך חשבון Twitter, להלן האפשרויות לשימוש בחשבון כזה:
לעדכן פרטים על מה שמתרחש בחברה- מינויים, תרומה לקהילה ועוד. מידע כזה יכול לשמש את העיתונאים, קשרי המשקיעים וכו'.
לעדכן על מבצעים והנחות – מידע שיכול לעניין את קהל הלקוחות של החברה. חברת מזון יכולה לעדכן על הפריטים שנמכרים השבוע בהנחה.
אפשר לתת מידע סטטיסטי על הפריטים הנמכרים ביותר – רשת חנויות ספרים יכולה לעדכן כל שבוע איזה ספר הוא הכי נמכר
קידום מבצעים – חברת אופנה ששולחת הודעה כמו – 'מגפיים אדומות במבצע ל48 שעות הקרובות' יכולה ליצור באזז מיידי ובזול
טיפים צרכניים – חברת פתרונות 'עשה זאת בעצמך' יכולה לפרסם טיפים על פעולות שיפוץ פשוטות שניתן לבצע בבית
שימוש בדמות המפרסמת כFollower וההודעות יוצאות מטעמה






קמפיין חדש של מייקרוסופט – Laptop Hunters



מייקרוסופט יוצאת בקמפיין שיווקי שמטרתו, כנראה, להראות שהPC הוא זול יותר מהMAC.
ולמה אני אומר כנראה? כי מטרתם הקמפיין לא ברורה לי, כנראה מישהו ישב במטה החברה ואמר – 'חבר'ה, יש מיתון – אנשים מחפשים מחשבים זולים'.
בפרסומת נראית בחורה (לורן) שמקבלת משימה – תמצאי מחשב בפחות מ1000$ - ותוכלי לקבל אותו במתנה (ע"ח מייקרוסופט). לורן נכנסת לחנות של Apple ובודקת מחירים, ולאחר מכן בודקת מחירים של PC וכמובן מוצאת מחשב בפחות מ1000$. (700$ ליתר דיוק).
אז קודם כל – אם אתה רוצה למכור מחשבים זולים – תגיד שהם זולים. אין צורך לאמר שהMAC הוא מחשב יקר. ולמה? כי חובבי הMAC יודעים זאת וממש לא אכפת להם. מעדיפי הPC למיניהם ממילא לא יחשבו לרכוש מחשבים יקרים אז הם לא מהווים איום על נתח השוק של הPC.
מעבר לזה, הקמפיין הוא בכלל לPC מכיוון שישנה ירידה אדירה במכירות מחשבים בכלל, ומחשבים ניידים בפרט - ומייקרוסופט מנסה להיאבק בזה. ולכן היא יוצאת בקמפיין הזה (כנראה ביחד עם HP). וזה כמו שכביש חוצה ישראל יסבול ממעט נוסעים בגלל המיתון אז הוא יעשה קמפיין למכירת מכוניות. מה הסיכוי שקמפיין כזה של מייקרוסופט יעזור למכור עוד PC?

בעיניי, אם מייקרוסופט רוצה לדבר על תועלת ללקוח היא צריכה לדבר על Value For Money ולא על מחיר זול. גם של התוכנות שלה וגם של המחשבים איתם היא עובדת. זו חברת תוכנה ולא שופרסל – מיצוב של 'מחירים נמוכים' הוא מיצוב בעייתי לחברה שמנסה להילחם בתופעת הפיראטיות. כי אם יש משהו יותר זול מלקנות תוכנה במעט כסף – הוא להוריד אותה בeMule...

I'm a P.C. and I got just what I wanted. – אני כבר ממתין בקוצר רוח לגרסאות של הגולשים

לצפייה בפרסומת: http://www.youtube.com/watch?v=EIS6G-HvnkU
לביקור באתר של המהלך השיווקי (אחלה עיצוב) - http://www.microsoft.com/windows/choosepc/

יום חמישי, 19 במרץ 2009

איך Seat עושה Engagement?

והפעם - משהו משלנו (ישראל)

מלכת היופי לשעבר לירן כוהנר ומרינה קבישר (’הישרדות’) יעמדו במרכזה של פעילות גרילה של ’סיאט ישראל’, שמטרתה לעודד הזמנת נסיעות מבחן על האיביזה החדשה בקרב צעירים המקושרים לאחת מהרשתות החברתיות.
השתיים מחליפות את מקומם של אנשי מחלקת נסיעות המבחן, כאשר הנוסעים מופתעים שלצידם יושבות כוהנר או מרינה, ובסופו של תהליך יגלו כי כל הנסיעה המשותפת תועדה במצלמה נסתרת שהותקנה בקידמת המכונית.

מטרת המיזם היא שהנוסע, שיקבל דיסק עם סרטון המתעד את הנסיעה, ישלח מייל או קישור ברשת חברתית לחבריו.
אגב, לפי Google Insights יש עלייה למושג 'סיאט' למשך יום אחד וחזרה לכמות חיפושים רגילה. מצד שני יש מצב שרוב הסרטונים עוברים מתחת לרדאר של Google - ישירות בין אנשים לאנשים.
מרינה, אגב, כבר מזמן לא נמצאת בשיא התהילה אבל יותר אנשים מחפשים את המושג מרינה מאשר סיאט.
קלטו את הסרטון של ההוא שלא ידע מי זו מרינה

בכל אופן - מהלך שיווקי מעניין שיוצר שיחה. כל הכבוד לסיאט שחלק הסרטונים גם נמצאים בYoutube.

מנחם בן לא עומד לעוף בקרוב מהאח הגדול


לא שיש לי מקורות פנימיים,

אבל חיפוש בGoogle Insights מראה שהמונח 'מנחם בן' נמצא בעלייה של 70% בשבוע האחרון.

כלומר - מתעניינים במנחם, קוראים עליו - סימן שהוא מעניין.

אני מהמר שהוא לא יעוף כ"כ מהר...

Social Media - משנה את חיינו

נתונים מפורסטר מגלים ש:
75% מהבוגרים משתמשים בSocial Media (SM)
רוב המשתמשים (93%) חושבים שלחברות צריך להיות ייצוג במרחב של הSM
רובם גם חושבים שחברות צריכות להיות באינטרקציה במרחב הזה ולא סתם לפרסם
56% מהם מרגישים בנוח יותר עם חברות שמקיימות איתם אינטרקציה במרחב הSM תוך שימוש בכלים עדכניים

מ2005 ל2009, אחוז המבוגרים שיש להם פרופיל באתר SM גדל מ8% ל35%.
בגילאי 13-24 יש חדירה של 75% לשימוש בSM. זה אומר שתוך כמה שנים רוב כח הקנייה ישתמש בSM בצורה קבועה.
זה נתון שחברות צריכות לחשוב מה הן עושות איתו – ולראות את ההזדמנות...

WebT.V כבר כאן, ובגדול




שנה לאחר השקת גירסא רשמית של Hulu (לאחר סיום הBeta) בנתוני פברואר 2009 מסתבר שHulu הינו אתר הוידאו הנצפה ביותר לאחר Youtube.

לאחר עלייה של 33% שהחלה בסופרבול, ועם יותר מ309,000,000 צפיות של קטעי וידאו האתר עקף את Yahoo ואת Myspace. נתוני הUnique visitors מדברים על כמעט 10,000,000 צופים.
הנתונים האלה כמובן רחוקים מאוד מהנתונים של Youtube לו יש 5.2 מיליארד צפיות בחודש.

אבל הנתונים של Hulu מאוד חשובים להבין את התמונה. Hulu מחזיק הסכמים עם יותר מ100,000 אתרים מובילים שהם שותפים שלו (Comcast Fan או TVGuide) - שם יש לו מיליוני צפיות. אבל בעוד באתר מרוויח 30% מפרסום, כאשר צופים בתכניו דרך אתר שותף Hulu מרוויח רק 10%.
כלומר יש לHulu מודל עסקי יציב ודווקא מודל הSharing לא עובד טוב בשבילו. ככל שישתף יותר תכנים הוא עלול לפגוע בהכנסותיו.

כל זה יסתיים בעוד זמן לא רב כאשר לאתר יסתיימו חוזי הבלעדיות על התכנים. עד אז, Hulu נמצא במרוץ למצב עצמו כאתר המוביל בWebtv - וכרגע נראה כי אין אף אתר שיסכן את מעמדו.

יום שני, 16 במרץ 2009

140 תווים בלבד בהודעה אחת של Twitter, כנראה שזה מספיק (או שלמקיין אין באמת הרבה מה לאמר..)

לאחר הרבה נתונים וסטטיסטיקות שהטרנד כבר כאן, ולאחר גיוס כסף לפני כחודש בשלהי המשבר (35 מיליון דולר), Twitter משמש פלטפרומה לראיון של ABC News עם המועמד לנשיאות שהפסיד לאובמה.
האם מקיין רוצה להראות שגם הוא מבין באינטרנט?
האם Twitter רוצה להראות שיש לו מודל עסקי נוסף?
ערוץ הטלוויזיה האמריקני עורך מחר (יום ג') ראיון באמצעות טוויטר, עם ג'ון מקיין.
משך הראיון ינוע בין 10 ל-15 דקות, ועל-מנת לקרוא את תוכני שני הצדדים, משתמשי טוויטר ייצטרכו לעקוב אחר החשבון של מנחה התוכנית, ג'ורג' סטפנופאולוס, ואחר החשבון של מקיין. הם יוכלו גם להציע בזמן אמת שאלות לראיון.

Twitter כבר היה בפריים טיים בעבר כאשר באחת מתוכניות האירוח בארה"ב, המנחה שאל את השחקנית קמרון דיאז שאלה שהגיעה ממשתמש בטוויטר.

על-פי נתונים חדשים שפורסמו, בפברואר ביקרו באתר 4 מיליון גולשים אמריקנים, גידול של כ-54% בהשוואה לינואר.
מי שקורא כאן יכול למצוא מס' אזכורים לשרות שממצב עצמו כמדורת השבט החדשה והעדכנית של המדיה הדיגיטלית כיום.
אין ספק שיש כאן חדשנות, אם כי מייגעת, כי הפורמט אינו בהכרח אידיאלי להצגת רעיונות ארוכים - אלא קצרים (לא לפוליטיקאים). ובכל זאת, זה מצטרף להמון אינדיקציות שTwitter מתכוון להיות הדבר הבא בדיגיטל ובחיינו.

Procter &Gamble בשיווק למובילי דיעה מההייטק

במהלך שיווקי מעניין וייחודי, Procter & Gamble הזמינה בכירים מTwitter, Myspace, Google, Facebook ועוד למה שהיא בחרה לקרוא לו – Digital Hack Night.
Procter & Gamble ציידה את המשתתפים בתקציב שיווקי ו2000 חולצות טי-שירט שהיה עליהם למכור על מנת לגיס כסף לצדקה. וכל זה תוך שימוש באינטרנט בלבד.
זה נגמר בגיוס של 50,000$ ממכירת החולצות ותרומה נוספת של סכום זהה מצד Procter & Gamble. אבל הערך המוסף היה בעבודה וחשיפה מול קהל יעד ממוקד של מקבלי החלטות.

רוצים לקרוא עוד על המהלך ?

יום חמישי, 12 במרץ 2009

פרסום חכם בiPhone


חברת Dockers (ביגוד והנעלה) מפרסמת בימים אלה קמפיין בiPhone שבו נראה רקדן, והלקוח משתמש לשקשק (To shake) את הטלפון - ובו בזמן רואה את הרקדן רוקד בקצב השקשוק.

מהלך חכם ומנצל את היכולות של הiPhone.

האם זו סנונית ראשונה של פרסום שמתשתמש ביכולות הסנסורים של iPhone לתנועה?


יום שלישי, 10 במרץ 2009

Facebook מנצח את Google

כותרת קצת שערורייתית,
אבל מסתבר שלמרות הפערים ביניהם בכמות הגולשים בארה"ב (50 מיליון יוניק בFACEBOOK מול 150 יוניק בGoogle), יש אתרים שמגיעה אליהם תנועה גדולה יותר שמקורה דווקא בFACEBOOK.
בין האתרים האלה אפשר למצוא את PerezHilton.com Dlisted, mom site CafeMom, Evite, video site Tagged.com, and, yes, Twitter.
אפשר לראות שחלקם אתרי רכילות ואתרי 'בנות', ואלה נושאים צהובים ורכילותיים שהם עדכניים במהותם (להבדיל מחיפוש בGoogle של מונח). אם אתה מתעניין בנושאים כאלה - אתה צורך את המידע מהר ועכשיו.
אבל אם נחבר את זה שכ3.5% מההפניות בFACEBOOK היו לקטעי וידאו (אל מול 2% בחודש קודם) אי אפשר להתעלם מזה שכנראה מגמת השיתוף בין הגולשים נמצאת עדיין בשלבי צמיחה.

יריב

בוטוקס ב35 מיליון דולר

אחרי שהחבר'ה בTwitter גייסו 35,000,000$ בלי שיש להם עדיין הכנסות, האתר ביצע קצת 'מתיחות פנים':
  • חיפוש - מעכשיו אפשר לחפש גם מלים ולא רק אנשים. זה אומר שאפשר להביןו שTwitter משמש כמקור מידע חדשני ומעודכן ולא רק דרך לתקשר עם אנשים
  • מגמות - יש טאב חדש של 'על מה אנשים מדברים'. זו פונקצייה ראשונית ממש לא חדשנית (אין אפשרות לחיתוכים של מיקום ו/או זמן / נושאים וכו') אבל היא מעניינת. לדעת על מה אנשים מדברים בTwitter זה שונה מאשר לחפש בGoogle. Twitter כבר מזמן משמש כמדורת השבט החדשה. אם Google הוא המיינסטרים, Twitter הוא השיחה בחדרי-חדרים.

מלבד זה יש עוד שינוים מינוריים אפילו יותר ברמת המיקומים של פונקציות בסיסיות.

מה למדתי מהשינויים?

לTwitter יש עוד לאן להשתפר וזה טוב. אני מאוד אוהב את זה שTwitter לא התפתה לנסות לשנות עצמו (עכשיו כשיש לו תקציב). זה שומר על אותנטיות ומבטיח שהמשתמשים הכבדים לא יעזבו. ואם הם לא יעזבו - לאט לאט יגיעו גם הרוב. Twitter קיבל תקציב לעשות Face-lift אבל עשה תיקנונים קלים בלבד ולא מז'וריים.

יריב

יום ראשון, 8 במרץ 2009

סוף פרסום המותגים – חלק 1 (והשפעתו על התוכן באינטרנט)


It's the end of the world as we know it. It's the end of the world as we know it. It's the end of the world as we know it and I feel fine. (End of the world / R.E.M)


אנחנו עדים להחלפת פרסום מסורתי בפרסום דיגיטלי. זה לא חדש.
אמנם בפרסום דיגיטלי הגולש רחוק רק מרחק 'קליק' אחד מלעזוב אותך, (לא שונה ממודעה במגזין TIME – רחוק רק עמוד אחד מהפרסומת הבאה). עדיין, עלויות הפרסום הדיגיטלי זניחות אל מול המסורתי.
פרסום שמביא לחשיפה/צפייה של 1000 צופים בMyspace עולה כ1 ₪ (1 ₪ CPM).
פרסום שמביא לחשיפה/צפייה של 1000 צופים במגזין TIME עולה כ100 ₪ (100 ₪ CPM).

בעבר לא יכולנו כמפרסמים למדוד את המעורבות של הלקוח (Engagement) – אז מדדנו Reach, Frequency, או Recall. המפרסם לא ידע מה האפקטיביות של הפרסום שלו.
היום, בקלי קלות אתה יודע הצלחה של כל מהלך דיגיטלי (אם אתה משתמש בכלים נכונים). P&G השקיעה מיליוני דולרים בפרסום דיגיטלי שהניב רק כמה עשרות מגיבים. לפני 20 שנה כנראה יחס התגובה היה זהה, רק שמנהלי השיווק של P&G לא יכלו לגלות זאת במהירות כזו, אם בכלל.

מה שקורה לאט-לאט, לא בעזרת חלק מהמעורבים אלא בתהליך למידה ארוך – שמנהלי השיווק לומדים לעבור למדיה דיגיטלית, ואם לא – למהלכים יותר מדידים. נדיר היום שחברה שמכבדת את עצמה לא קובעת לעצמה יעדים קשיחים כמותיים בתחילתו של קמפיין שיווקי –פרסומי.
אחד מהדברים שכנראה יקרו כתוצאה מזה, זה שמנהלי השיווק פחות ימדדו תדמיות ויותר ימדדו תגובות. כלומר – Engagement. מדידה שכזו כנראה תמשיך את המגמה של המעבר לשיווק-דיגיטלי ו/או שיווק יותר מדיד. כלומר – פחות תדמית. יותר פעולות. זה לא אומר שנראה קמפייני מכר, אבל זה אומר שפחות נשתמש במדיה כדי לשים את הלוגו שלנו ולאמר 'אנחנו הכי טובים' אלא נגרום ללקוח שלנו לבצע מס' פעולות ו/או פעילויות שיוכיחו לו שאנחנו הכי טובים. במקום שנרצה לאמר 2.5 פעמים בממוצע לכל צופה את שם המותג שלנו, נרצה ש1000 שגרירים שלנו יבצעו מהלך שמתקשר את המותג שלנו בקרב עוד 20,000 לקוחות מטרה. Engagement.

מה שצריך לשים אליו לב, זה שאותן פרסומות בטלויזיה בעצם מממנות את תקציב התוכן – התכניות שאנחנו רואים. נרצה או לא, ללא חסות תוכן של שמפו הוואי וברייק זהב לפני כל הדחה – ל'קשת' לא יהיה תקציב להפיק עונה שלמה של 'הישרדות'.
הצופים יעברו לאינטרנט (במודלים של VOD, PPV או IPTV) כי אולי לא ימצאו את מה שהם מחפשים בערוץ 2 – אלא ימצאו אותו בHulu. הצופים האלה יניעו עוד יותר את המודלים החדשים של השיווק הדיגיטלי – הפרסונליזציה, Affiliate, Cost per click ועוד.

ככל שתעשיית השיווק הדיגיטלי תתחזק – הצופים יעברו יותר לאינטרנט - ותעשיית השיווק הדיגיטלי תתחזק.