יום שישי, 31 ביולי 2009

Spoof לWalk-In-Fridge

Walk-In -Fridge המבריק של Heineken זכה כאן למקום של כבוד.
הSpoof שלו והTake-Off על הSpoof היו מעולים.

ועכשיו תראו את הSpoof של סנופ דוגי-דוג.
שיחק אותה ונתן כבוד.

Doritos במהלך דיגיטלי

לא נראה שיש הרבה מה לפרסם על טעם חדש של דוריטוס, נכון?

ובכן, מסתבר שלא כך חשבו מנהלי השיווק של דוריטוס שהשיקו מהלך שיווקי בשם Doritos iD3.
מדובר על משחק שניתן להיכנס עם קוד (Aנמצא - ניחשתם נכון, בשקיות דוריטוס) ושמטרתו למצוא טעם שנעלם ולנחש מהו.
הנה הטריילר.
כמו הרבה מהלכים כיום, גם המלך הזה הושק קודם לבלוגרים, פורסם בפורומים וTwitter - לפני שהוא עלה.

Microsoft מספרת את ההסטוריה של האינטרנט

בקמפיין לInternet Expolorer 8, חברת Microsoft משתמשת בסלבריטאים לספר את ההסטוריה של האינטרנט.
בהתחלה, 14 מיליון אנשים כתבו שירה ו14 אנשים קראו אותה - מגדיר מישהו את התקופה הראשונה של הDialUp.

בהחלט שווה צפייה

3 שנים לTwitter - עם רצף ההצלחות


מצאתי אחלה תמונה שתדגים את מה שקרה לשרות הזה.

מברק אובמה, דרך בריטני ספירס, הדיווחים מנחיתת החרום בהנהר ההדסון ושוב בריטני ספירס.

אפרופו העסקה, תראו את נתח השוק של Google בעולם..


אם בארה"ב עוד נראה שעסקת Microsoft-Yahoo! עלולה לערער במקצת את מעמדו של Google, הרי שברחבי העולם המובילות שלו היא ללא עוררין.

על אף הלוקליזציה של תוצאות החיפוש שלו, הרי שGoogle הוא מותג גלובאלי. אני לא מאמין שיש אף מותג ששולט במובילות שכזו בנתחי שוק - בשווקים כה רבים ושונים.


מדהים.

עוד על הiPhone


לאחר שוך סערת הPR של חברות הסלולאר, ובואכה קמפיינים פרסומיים מגה-גדולים על הiPhone הנה עוד סיבה למה כל חברה עושה זאת.

AT&T פירסמה כי השימוש בDATA של לקוח iPhone העלה את הARPU שלה מDATA ל14.57$ (עלייה של יותר מ50% בשנתיים), ואחוזי הנטישה הממוצעים ירדו ב17%.

על הגרף אפשר לראות את הביצועים אל מול המאורעות - השקת המכשירים השונים בחברה.

Amazon קונה את Zappos


כנראה שזה שבוע של סליחות והודאות - ענקית המסחר הדיגיטלי Amazon רוכשת את Zappos בעסק החלפת מניות. החברה הבטיחה כי Zappos לא תמוזג אלא תמשיך להיות מנוהלת עצמאית.

את זה עוד נראה.
ולמה שבוע של סליחות והודאות? כי באותו שבוע שMicrosoft (אולי) מודה שBing לא מצליח לגדול בקצב שהיא רוצה ורוכשת נתח שוק מYahoo!, חברת Amazon מודה עם הרכישה כי לא השכילה לפתח בעצמה את עסקי ההנעלה והאופנה ברשת והיא זקוק לרכישה ע"מ לגדול בתחום זה.

Zappos נחשב למותג שמנהל מעולה את הפעילות שלו בSocial Media (קראו את מה שכתבתי על השימוש שלהם בTwitter. החברה נבחרה במקום ה1 במשאל של אנשי שיווק ומדיה אודות המותגים שהשכילו לנהל פעילות Social Media בצורה הכי נכונה. יהיה מעניין לראות כיצד בעלות של Amazon שדווקא לא מתנהלת כ"כ נכון בהקשרים של Social Media - תשפיע על הנוכחות במדיה של Zappos - לרעה, או האם דווקא החברה הקטנה תצליח להנחיל לארגון הגדול דפוסי התנהגות חדשים.

קצת על עסקת Yahoo!-Microsoft...


לאחר שנה וחצי של מו"מ, שמועות, הכחשות וניחושים - נחתמה עסקת Yahoo!-Microsoft.


  • במסגרת העסקה, Yahoo! תשתמש בBing, מנוע החיפוש החדש של Microsoft.

  • הגדלת כמות החיפושים תאפשר לMicrosoft לשפר את המנוע ולצמצם הפער מGoogle

  • Yahoo! תתמקד בעסקי הפרסום ותזנח כמעט לחלוטין את עסקי מנוע החיפוש

  • סינרגיה? אל תמהרו לפתוח את בקבוקי השמפנייה



בכל צד המכירות והשרות לקוחות אל מול הלקוחות הרוכשים מודעות תמשיך לטפל Yahoo!. על פניו, שימוש שכזה (מה עוד שהתוצאות חיפוש ישאו את הביטוי - Powered By Bing) הוא נסיון של Microsoft לקנות נתח שוק בשוק מנועי החיפוש, עם שת"פ עם החברה השנייה בנתח השוק שלה - 8%. הראשונה, אין צורך להסביר, היא חברה אחרת עם נתח שוק של מעל ל65% בארה"ב. שיתוף הפעולה בין Yahoo-Microsoft יניב נתח של כ30% בארה"ב. מכובד, אבל עדיין רחוק מGoogle. אפילו רחוק מאוד. בעצם אפשר להסתכל על זה כאילו לMicrosoft יהיה נתח של כ30% עם Bing.

מבחינה פיננסית, המצב שונה. שני שליש מהנתח החדש של Bing עדיין מגיע מYahoo! (20% מהשוק) ושם 88% מהרווחים נכנסית ישירות אל Yahoo! ורק 12% אל Microsoft. רגע, וודאי תאמרו, האם זו עסקה טובה לMicrosoft? הרי החברה עדיין תישא בעלויות R&D של המנוע, אבל בעצם ב66% מההכנסות ממנו - תקבל רק 12%! כלומר, מהתוספת של 20% נתח שוק שהיא כרגע 'רכשה' היא תקבל רק 12% מהם אבל עלויות הפיתוח שלה נשארות זהות. החלופה השנייה היא להמשיך ולפתח את Bing ולכבוש נתחי שוק לאט-לאט. כנראה שבMicrosoft לא חושבים שזו אסטרטגייה נכונה בגלל הזמן שייקח לחברה להיות דומיננטית, או בגלל שהם לא מאמינים שBing יביא שינוי דרמטי. כמה חודשים אחרי ההשקה, לאחר מסע פרסומי נרחב - יש סיכוי שMicrosoft הבינה שהשקת Bing הינה מהלך מיותר ועדיף פשוט לרכוש נתח שוק.

WJS טוען שMicrosoft 'על הסוס' עם הWindows 7, Bing, עסקי הPlaystation החדש ועוד.

מצד שני, Google Apps. מתקדמים בצעדי ענק, הChrome מתחיל לפזול לכיוון מערכת הפעלה בנוסף להיותו דפדפן, האנדרואיד מצליח לעשות הרבה טוב לGoogle, בעוד שMicrosoft סובלת מנחיתות בעולם הסלולאר. אפילו Microsoft אומרת זאת בפה מלא.

הצעד האחרון מנטרל מתחרה אחד (Yahoo!) ושם את כל הביצים בסל אחד - מנוע החיפוש של Microsoft. משני מתחרים לGoogle נותר אחד, ויש סיכוי שבטווח הארוך צעד כזה ישפיע דווקא לטובה על נתח השוק של Google.


אז מי ינצח - Microsoft או Google?

שתיהן. הזרועות הארוכות שלהן רק מתעצמות ומגדילות הפער מהמתחרים. Apple פועלת בשווקים אחרים, ולשתי חברות הענק האלה בינתיים צפויים עוד הרבה רבעונים חיוביים...

יום שני, 27 ביולי 2009

Rattle and Apple..


מקורות יודעי דבר (כמו FT), מספרים שApple בדרך למהפיכה צרכנית נוספת.

השמועות מדברות על כך שהחברה תשיק מחשב Tablet (יש הקוראים לו מחשב לוח בשל גודלו הקטן), עם מסך מגע שרוחבו 10 אינץ'. Apple כנראה גם במו"מ עם ספקי תוכן על אספקת תכנים למוצר.

החברה מכוונת לעונת הקניות של סוף השנה, כלומר כריסטמס. ואם זה היעד - כנראה שהחבר'ה בApple רציניים.


אז מה כל זה אומר? ולמה השוק רועש וגועש?

כל הסיכויים הם שApple מתכוונת להשיק מוצר בקטיגורייה דומה לזו של הKindle של Amazon, שהוא קורא ספרים אלקטרוני עם מודל עסקי ברור של שרות - אתה עושה מנוי לקריאה של כמות ספרים ועיתונים - ומקבל גישה לכל התוכן הזה בנגישות רבה (עם חיבור אינטרנט). וזה אומר שאתה בכל יום מקבל את העיתונים הגדולים בארה"ב - ישירות אל הKindle שלך.

Apple, שצופה מהצד בהצלחה של הKindle יודעת את הנתונים הבאים - Amazon מכרה מעל לחצי מיליון מוצרים. מעל ל10% מהמכירות של הספרים החדשים של Amazon - הם דיגיטליים דרך הKindle. כלומר אפס עלויות הפצה, אפס עלויות ייצור - וחברה שיש לה זכויות יוצרים מגדילה את הריווחיות פלאים על כל ספר שכזה. אגב, כל Kindle יכול לאחסן מאות ספרים, והזמן שלוקח להוריד כל ספר חדש (דרך החיבור האינטרנט שבמכשיר) - לוקח כחצי דקה בלבד!


מעבר לזה, Amazon 'גוזרת קופון' על תיווך של העיתונים הנקראים דרך הKindle. מנוי שנתי לWSJ או NYT עולה בסביבות ה10$, ומנוי חודשי - כ2.5$. מודל הכנסות קבוע של דמי מנוי הוא מאוד אטרקטיבי בשל יציבות ההכנסות שהוא טומן בחובו, בניגוד למודל בו צריך למכור 'מכשירים' בכל רבעון. לחברות כמו Apple וAmazon זה מודל הכנסות מאוד אטרקטיבי.


המנהלים בApple, יושבים ורואים שוק חדש שצומח (ספרים דיגיטליים) עם יתרון לגופים בעלי יכולת הפצה (כמו iTunes), ועם מודל עסקי מגובש של דמי מנוי חודשיים. 'אנחנו יודעים איך לנהל את העסק הזה' - הם חושבים לעצמם. יצרנו את הMAC הiPod, הiPhone והApple T.V. 'וודאי שנצליח גם במהפיכה כזו, לא?'


אז שזהו, שיש סיכוי סביר להניח - שכן.

אל Apple, חלוצת המהפיכות חזר לא מזמן סטיב ג'ובס לעבוד במשרה חלקית. הוא עדיין לא בריא לגמרי, הוא כנראה קצת תשוש מניתוח וטיפולים ממושכים. אבל, היי, גם ברבע של סטיב ג'ובס עדיין יש הרבה יותר יזמות וחזון מאשר הרבה מנהלים אחרים!

מלבד עובדה זו, Apple שזוכה להצלחה רבה מאוד עם הiPhone שלה מחפשת את ה'אס החדש', זה שאיתו היא יכולה 'להכות גלים' בבריכת החדשנות. גם תעשיית הסרטים מקווה שApple תצליח, ותציל את ההכנסות מסרטים שסובלות מנגע הפיראטיות וההורדות הלא חוקיות. בהנחה שגם עם המכשיר החדש Apple תעבוד לפי מודל של דמי שימוש, כנראה שצריכת התכנים - הסרטים והסדרות - תניב הכנסות לחלק מהתעשייה. 'זה יהיה מכשיר צבעוני ושטוח אל מול המכשיר המיושן בשחור לבן של Amazon' התבטא מישהו מתעשיית ההוצאה לאור.


בזווית הישראלית אפשר להניח שגם אם iDigital תייבא את המכשיר לארץ הרי שללא התכנים (הספרים) הוא יהיה בעל ערך מוגבל מאוד - אולי רק לעיתונים ומגזינים. שיתוף פעולה בין הוצאה לאור שתאפשר העברה של אלפי ספרים לגירסא דיגיטלית תהיה קריטית להצלחת המכשיר בישראל.


אז האם סטיב ג'ובס והצוות שלו יצליח לעורר (שוב) מהפיכה בדרך שבה אנחנו צורכים תוכן ומידע?

אם נהיה סבלניים - נדע תוך כמה חודשים. ההימור שלי? כן, ובגדול.

יום שישי, 24 ביולי 2009

עוד תובנות על קרבות השיווק Microsoft Vs. Apple



המטרה שלנו איננה לבנות הכי הרבה מחשבים - אלא לבנות את הכי טובים.


Tim cook, הCOO של Apple אמר בתשובה לשאלה למה Apple איננה מתחרה במחיר ומגדילה נתח שוק.


ב"לאכול את הכובע, טעיתי" הודיתי כי לא הערכתי נכון את סיכויי הצלחת אסטרטגיית המחיר של Microsoft עם קמפיין הLaptop Hunters שלה. הקמפיין הצליח לא להעלות את תפיסת הערך של Microsoft, אלא גם להוריד את זו של Apple.


ניתוח הנתונים שפרסמה Apple בדו"חות מראים שלApple יש נתח של 91% בשוק מחשבי הפרימיום, שזה מחשבים במחירים של מעל ל1000$. כלומר על כל 10$ - 9$ נכנסים לApple..הנתון הזה מסביר קצת יותר לעומק את מה שהתכוונתי כשאמרתי שקמפיין הLaptop Hunters עלול שלא לפגוע במכירות Apple, מכיוון שקהל היעד העיקרי שלהם אינו מוטה מחיר.


נתוני המכירות של מחשבים מבוססי Windows בעלייה, ואילו המכירות של MAC בירידה. אבל, אל תשכחי שיש משבר כלכלי ושApple הפסיקה לפרסם קצת. אז הנתח הכללי של Apple בירידה, אבל בתוך קטיגוריית הפרימיום - החיים מעולם לא נראו טוב יותר (ותזכרו שזו הקטיגורייה עם הרווח הכי גדול ליחידת מחשב).


אז עוד תובנה על קמפיין Laptop Hunters שכנראה היה מוצלח יחסית אל קודמיו (Microsoft לא הפסיקה אותו כמו את סיינפלד אחרי שבוע - וזה כבר מדד להצלחה): אם אתה צרכן שמחפש לקנות בזול - תשמח לחסוך על PC. ואם אתה צרכן שקונה מחשב פרימיום - תשמח לשלם יותר על MAC.


יום חמישי, 23 ביולי 2009

ממה להיזהר כשמשתמשים בTwitter בארגון


נדמה שכיום כולם רוצים לנהל את המותג שלהם בTwitter. אבל יש לזה מחיר שארגונים לא בטוח מוכנים לשלם - קבלת ההחלטות והאינטראקציה המיידית.

כבר כתבתי על זה פעם ב10 סיבות למה החברה שלך לא צריכה להשתמש בTwitter. הרשימה (הקצת צינית) הזאת מונה את מי שלא כדאי לא להשתמש בTweeter מכיוון שהוא כנראה לא מבין מה המשמעות של זה.

סעיף 3 אומר שאם כל Tweet הולך לאישור משפטי - אתה בבעייה....


יש כאן קריקטורה שמסבירה בול את המצב הזה.

חומר למחשבה לכולנו.

iPhone מתחיל להוביל בקטיגוריית ה...צילום


לפני כמה ימים רשמתי כאן על איך שiPhone 3GS מאפשר צילום של 30 שניות וידאו ומה השינוי הזה גורם.

אז שימו לב לנתון המדהים הזה - השוואה של מאילו מקורות (מצלמות) הועלו תמונות אל Flickr.

אם לא תצליחו לראות - אז הוורוד היורד של CANON והתכלת העולה זה iPhone.

וזה אומר שאנשים משתמשים בiPhone כמצלמה לכל דבר, ואוטוטו החדירה שלו תהיה מקסימלית כמצלמה.

מדהים.

בעיניי זה לא בזכות איכויות הצילום כמו שאנשים פשוט אוהבים אותו ונושאים אותו לכל מקום ומרגישים שהוא מספק להם תמורה מספקת של איכות פיקסלים וכו'.

בינתיים, Youtube Shows מפסיד לHulu


השאיפה של Google שערוץ התכניות בYoutube יתרומם ויתחרה בHulu - לא מתגשמת.

כרגע הפרומואים שHulu מפיץ בYoutube לסדרות שלו - מקבלים יותר צפיות מאשר התכניות בערוץ התכניות של Youtube.

זה נובע גם מהסיבה שבYoutube אנשים רגילים לצרוך תכנים קצרים, אבל גם בזכות התכנים הטובים של Hulu.



AR לSUBWAY בניו-יורק

לא צריך להסביר על השילוב של הטכנולוגיה הסלולארית והDATA.
Augmented Reality כבר מתרחשת, כפי שאפשר לראות כאן בהדגמה על הSubway של ניו-יורק. יש גם ללונדון.
הiPhone יקרב את זה אלינו ....
גם ניווט במוזיאון המדע ביפן בעזרת AR ישנה את החווייה שלנו.

דוגמא לאיך אפליקציה בiPhone יכולה להיראות


האפליקציה של Pizza Hut מראנ אילו יכולות שיווקיות טמונות בiPhone.

מלבד העובדה שבקרוב נראה כאן מעל ל300,000 מכשירים שישווקו החברות הסלולאריות - כנראה היכולות הטכנולוגיות של הiPhone ישדרגו מאוד את שוק הפרסום הסלולארי.

אם ניזכר בבהלה לזהב ואלו שחיפשו זהב בנהרות - אל מול אלה שזיהו את הפוטנציאל ומכרו להם אתי חפירה ומזון, כנראה שמשרדי פרסום רבים וחברות תוכנה יכריזו על עצמם אוטוטו כ'מתמחים באפליקציות לiPhone'.

אבל כל הדבר הזה יעשה ממש טוב למשתמשים שיקבלו המון אפליקציות שימושיות וכיפיות.


הולך להיות מעניין.

Nike מלמדת שיעור בפרופורציות

Nike מלמדת אותנו ככה איזה שיעור קטן, בקטנה. פרסומת לNike SB (שהוא המתוג שלהם לסקייטבורד)
בהתחלה זה לא מובן, אח"כ נופל האסימון.
Ice cube אחראי על הפסקול המצויין הזה.
האמת, שלא רק המסר It was a good day משחק תפקיד, אלא התהייה עד כמה אנחנו מפרגנים לעצמנו וחוגגים את הנצחונות הקטנים של החיים.
אם אתה גולש בסקייטבורד, יש מצב שאתה יודע להנות מהרגעים האלה, להגיע ממקום למקום מהר אבל בלי לשכוח להריח את הפרחים שבדרך.

יום שישי, 17 ביולי 2009

Google Voice ממשיכה להתקדם

Google הכריזה בבלוג שלנ שGoogle Voice זמין גם לאנדרואיד ובלקברי. אוקיי. אם יש לכם אחד מהמכשירים האלה תוכלו להיעזר בסרט ההדרכה.
אבל יותר מעניין הוא הכיוון של Google. לפני כמה ימים פרסמתי כאן דיעה שהמהלך של הGoogle Chrome יכול לעזור לה בטווח הארוך בלהפוך לחברת שרותי טלפוניה. גם הפוסט "מה מתכננת Google " - עוסק בנושא זה.
אז עוד בלוגר אחד לפחות עוסק בזה - שימו לב למה שכותב אום מאליק ב Meet Google, My phone company.
כנראה גם Cisco שמה לב לזה ועוקבת (כנראה די בחשש) אחר מהלכי הUnified Communication של Google.

עוד על ההתנהלות של Twitter


קריאה מעמיקה יותר במידע שמסר Techcrunch על המסמכים הסודיים של Twitter מגלה כי מנהלי Twitter רצו להגיע להיות האתר הראשון עם מיליארד משתמשים ברחבי העולם ובכך להפוך להיות 'הדופק של העולם'.

הרבה מוקדש שם לקרבות עם Google, המו"מ המשותף והמוכנות למאבקים סביב החיפוש. זהירות נרשמת בקרב המנהלים כאשר עולה האפשרות לשת"פ עם Google על מנוע חיפוש לטוויטים בשל העובדה שGoogle בונה מוצר דומה.

Powerfull Staff, אין ספק.

Twitter לא מחכה ליד המקרה


"ואנשים יוצאים לחפש מקרה שקרה, אם אפשר במקרה" כך הייטיב להתבטא מאיר אריאל שנפטר לפני כ10 שנים - בשירו "שלל שרב".

בסתירה הזו בין לצאת לחפש ובין המקריות שבה הדבר אמור לקרות נזכרתי עם פרסום המקרה המביך שקרה לTwitter לפני יומיים.

מסתבר שאחד מאנשי Twitter שמר בGoogle Apps. 300 מסמכים סודיים של החברה שהתגלו לאחר פריצה לשטח האחסון של מסמכים אלה. Twitter רוצה להיות "הדופק של העולם" כך נרשם שם, ויש סיכוי שהמקריות של ההצלחה לא הייתה ספונטנית - אלא מתוכננת מאוד. אם אתם סקרנים לקרוא חלק מהמסמכים - אני מצרף את הקישור הבא למרות שביומיים האחרונים "נעלמו" לי קישורים המציעים את המידע הזה מהרשת. יש סיכוי דTwitter פנתה את האתרים המציגים את המידע בבקשה לבטל / לחסום את המידע. אולי.

האתר Techcrunch קיבל את מאות המסמכים, התלבט קצת ושיתף את קוראיו בדילמה - ולבסוף פירסם חלקים עיקריים מהם כמו דו"ח הכנסות צפויות, תכנית להקמת ערוץ טלויזיה בשם Final Tweet, ועוד.


אם נעזוב את כל הפולמוס שעוררה חשיפת המידע (הסיכון הוא חלק מעידן המידע בו העובדים שלך בטעות חושפים מידע רגיש) ונתעלם מזה שGoogle תחטוף כאן PR שלילי בשל הפירצה - אפשר לראות שTwitter" על ל 50 עובדיה, היא חברה מאוד מסודרת ומתכננת היטב את מהלכיה.

Twitter, כך נדמה, לא משאירה כלום ליד המקרה ויוצאת לחפש מקרה שיקרה - ולא במקרה...

יום רביעי, 15 ביולי 2009

Love Fifteen

ממש עם הישגו של רוג'ר פדרר, הטניסאי שלקח הכי הרבה תארי גרנד סלאם (15!), עלתה Nike עם פרסומת שהוכנה מבעוד מועד. פיט סמפארס, סרינה ויליאמס ועוד משתתפים (תצטרכו לראות).
המהירות שעלתה Nike עם הפרסומת מחזקת את המסר - Nike אוהבת ווינרים. אם אתה אוהב את Nike - אתה כנראה ווינר בעצמך.

What is a Browser?

ג'י לי מGoogle רצתה לשכנע את המנהל שלה שהלקוח הממוצע לא באמת מבדיל בין דפדפן (Browser) למנוע חיפוש (Search Engine).
אז היא יצאה עם מצלמה - לרחוב. וזאת התוצאה. רק 8% מהאנשים בכלל ידעו מה זה דפדפן....

זה רק מזכיר לנו, אנשי השיווק, עד כמה לקוחות לפעמים מתנהגים אחרת ממה שאנחנו חושבים.

הם בסרט


Microsoft בטריילר לOfficed 2010 - טריילר שנראה כמו לסרט.

אמנם ההפקה חדה ומדוייקת, אבל אני היחידי שחושב שהסגנון הזה קצת אייטיז', לא?

כוחה של תלונה

להקת Sons of Maxwell הייתה בדרך למסע הופעות כאשר הגיטרה של דייב הושלכה ע"י הסבלים - וניזוקה. לאחר שהם פנו לUnited Airlines ולא נענו (הוצע להם פיצוי חלקי) הם כתבו 3 שירים:
United: Song 1 הגיע לכמעט 3,000,000 ומופיע במקום ה5 למי שמחפש פרטים על United Airlines בGoogle.

כמובן שהחברה התנצלה, פיצתה ומיהרה לשכור משרד פרסום שמבין כיצד להגיע לכאלו תוצאות בGoogle...

Walf-In-Fringe

בהתחלה Heineken יצאה עם פרסומת הWalk-In-Fridge.
ואז יצאה גירסת הSpoof - של Walk-In-Fridge.
כמחווה Heineken יצאה עם גירסת Walking Fridge.
בבבההההההההההההה.

ואז כמובן החברה השיקה UGC (User Generated Contecnt(, וביקשה לעשות Spoof על הפרסומת.
זה מה שיצא.

iPhone Edition

הiPhone 3GS מאפשר צילום של 30 שניות של וידאו. בכל יום יש עלייה של מאות אחוזים בכמות התוכן שצולם בiPhone, בעיקר סרטים קצרים ומזכרות של רגעים מיוחדים. אבל מלבד כל אלה, המכשיר משמש גם לצילומים של ממש - הנה קליפ מגניב, שמה שמעניין בו הוא שצולם כולו בעזרת iPhone.

יום שישי, 10 ביולי 2009

שיווק פורץ דרך / ההרצאה של ליאור צורף

אחלה הרצאה
http://www.ustream.tv/recorded/1742214

לא הייתי, החבר'ה היו - וסיפרו דברים טובים.
צפיתי מהבית - אכן מעוד מעניין

ככה נראים היוצרים של המהפיכה הבאה

http://www.youtube.com/watch?v=1gd4vE93HHk&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Esteverubel%2Ecom%2F&feature=player_embedded

ראיון עם מייסדי Posterous.

איך נראה העמוד שלי בPosterous




איזו פשטות.

אין דברים כאלה.
אה, ותפסתי כתובת טובה, לא?

מהפיכת הLifestreams משתלטת עלינו


השלב הבא במהפיכת ה'אני הדיגיטלי' כבר כאן והוא נקרא Lifestraem.


Digital Dairy - השלב הראשון היה שימוש באינטרנט כמעין יומן דיגיטלי, עם אתרים שאח"כ הפכו לבלוגים. לאט לאט היינו מעלים תמונות וקטעי וידאו אל הבלוג שלנו, פודקאסטים אישיים ועוד. אבל זה מייגע, Time-Consuming.


Short Updates - ואז הגיע השלב הבא במהפיכה - מיקרובלוגינג. העצלנות שלנו (זה מתיש לתחזק את הבלוג, לא?) בשילוב המציצנות של האחרים גרמה לנו להסתפק בהבלחות מידע קצרות אודות מה אנחנו עושים. זה החל עם Twitter, אח"כ רשתות חברתיות הוסיפו את הFeature הזה (Facebook, Linkedin).


One place - השלב הקודם הוליד צורך בריכוז כל המידע של מה שקורה לי שאנחנו מעוניינים לעקוב אחריו. מה הוא עושה, מה הוא כתב, אילו תמונות הוא העלה ועוד. אתרים כמו http://www.mylifebrand.com/ שכבר אינו קיים זיהו את הצורך הזה. Friendfeed גם היה בין אלה שזיהו את הצורך ושרד את התקופה. Lifestream הוא אוסף של כלים שמאפשרת להציג את הפעילויות של משתמש באינטרנט. נניח שאני כותב הודעות בTwitter, Facebook, מעלה תמונות לFlickr ועוד. עמוד Lifestream הוא עמוד שמרכז קישורים לכל הפעילויות במקום אחד. Friendfeed מאפשר לרכז את כל המידע הזה במקום אחד. גם Posterous הוא כלי קלאסי של Lifestream.


סטיב רובל מספר כיצד הוא עובד ומשתמש בPosterous. זהו כלי מדהים, קל לשימוש בצורה שמעוררת תהייה איך אף אחד לא חשוב על זה עדיין. רוצים לדעת עד כמה קל להקים חשבון בPosterous? כל שעליכם לעשות הוא לשלוח מייל אל post@posterous.com ואתם בעלי חשבון. כל התפעול של הסביבה 2.0 הזו יכולה להיות אפילו מהמייל.


שלב הLifestream הוא בחיתוליו. אם מעניין אתכם לעקוב אחריו, אתם יכולים להירשם לבלוג http://lifestreamblog.com/ - בלוג שעוקב אחר התופעה הזו.


זווית נוספת להGoogle Chrome OS

המערכת ההפעלה Google Chrome OS, תהיה "מערכת הפעלה בקוד פתוח, במשקל קל, שבהתחלה תיועד לנטבוקים. בהמשך שנת 2009 נפתח את הקוד של המערכת. נטבוקים שפועלים עם מערכת ההפעלה יהיו זמינים לצרכנים לקראת סוף 2010". עוד מסרה החברה, כי המאפיינים העיקריים של כרום OS הם "מהירות, פשטות ובטיחות. אנחנו מעצבים את ה-OS כך שתהיה מהירה וקלה, כדי שתוכל לפעול ולחבר אתכם לרשת בתוך שניות".

גוגל ציינה בהודעתה כי המערכת לא מיועדת להחליף את האנדרואיד, מערכת ההפעלה של החברה למכשירים סלולריים. "האנדרואיד פותחה על מנת שתוכל לפעול על מגוון של התקנים - ממכשירים סלולרים לנטבוקים. Google Chrome OS מתוכננת עבור מחשבים - החל מנטבוקים וכלה במחשבים שולחניים".
Microsoft כבר מחזיקה ב90% משוק מערכות ההפעלה, Windows שהיא תומכת (בגירסא ייעודית) גם בסלולאר. שוק הנטבוקים אינו גדול ומיקוד בו נובע לא מבחירה אסטרטגית בעיניי, אלא כנראה מנחיתות מוצרית. Google החליטה להיכנס להיכן שMicrosoft מובילה בבטחה - רק כדי לגרום לה נזקים. בטח שלא להוביל את השוק הזה.
מה שכן, מערכת הפעלה קלה לנטבוקים טובה לצרכן שכן כיום רוב הנטבוקים באים עם קישור WiFi בלבד ולא כרטיסי תקשורת לגלישה מהירה (בגלל הרצון לתמחר נמוך את הנטבוק). זמן הפיתוח למחשבי נטבוק מוערך בחצי שנה אל מול שנתיים לטלפונים. כלומר בקרוב מאוד חברות התקשורת יציעו יותר שרותי תקשורת דרך הנטבוק. זה מאיים על חברות המסורתיות
(Incumbant) ומאפשר לשחקנים החדשים (Attackers) להציע שרותי תקשורת דרך המחשב ולא הסלולאר. אני מכיר עוד Attacker כזה - קוראים לו Google ויש לו את Google Voice שתאפשר לו להיות חברת תקשורת.
אגב, המהלך של Google עושה בלאגן בשוק השבבים - כיום רוב הנטבוקים עובדים על Windows XP וPentium3 או Pentium4 של Intel. מערכת הפעלה Chrome עובדת בשיטה שנקראת x86 עם שבבים מסוג ARM (מתחרה של Intel). חברת Microsoft כבר הודיעה שלא תשיק עוד מערכות הפעלה חדשות (כמו Windows7) לשבבים ARM. כלומר Google תהיה היחידה שמאפשרת עבודה גם עם ARM וגם עם Pentium. ניחוש שלי? עוד כמה שנים יהיו מחשבי Google, בדיוק כמו הGoogle Phone שירוצו על מערכות הפעלה Google בדיוק כמו האנדרואיד. Google תאפשר שרותים מסויימים דרך המחשבים שלה, עם מערכות ההפעלה שלה, ותיתן לצרכן לצרוך תקשורת בשימושים כמו הGoogle Voice.
בקיצור - רוצו לקנות מניות של Google ושל Microsoft. הכיף רק מתחיל...

Google משיקה מערכת הפעלה למחשבים אישיים

אולי בשל העובדה שMicrosoft מתכננת להשיק השבוע את הOffice המקוון שלה, הכריזה Google על מערכת ההפעלה Chrome OS. גבות רבות הורמו עם פרסום הידיעה שהרי הChrome רץ על לינוקס וכנראה יהיה קושי גדול בצפייה בסרטים, ניגון מוסיקה ועוד. אבל כנראה Google תפתור את זה בכל מיני 'תוספים' למיניהם. שווה לקרוא מה Tech-crunch חושבים על ההשקה של Chrome OS.

Tech-crunch מייחס את הסמיכות של הודעת Google ברצון לשבש חלק מהתכניות של Microsoft ולזכות בתשומת לב.
אם נעזוב את הקונספירציות, הרי שMicrosoft שצועדת לכיוון אינטרנטי יותר (השיקה את הBing ועובדת על פתרונות Office בתצורת Saas) וGoogle צועדת לשם גם.
כל חברה צריכה להשלים פערים טכנולוגיים - לGoogle יש את הGoogle Apps. שזו מערכת היישומים העסקיים (כמו הOffice), יש לה דפדפן שתומך בעבודה על שרותים אינטרנטיים (Chrome) אבל אין לה מערכת הפעלה עדיין. וזה הולך להשתנות. אה, ויש לה את מנוע החיפוש החזק בעולם..
Microsoft צריכה לגשר בין המערכות המסורתיות (Office) לעבודה אינטרנטית - Software as a Service - Saas. יש לה כמובן מערכות הפעלה עובדות ויציבות. את החוסר במנוע חיפוש רציני היא פתרה בהשקת Bing וכרגע חסר לה דפדפן טוב יותר מהExplorer שיאפשר עבודה על שרותים מנוהלים ברשת. עבודה על Office מנוהל רשתי באינטרנט כבדה על הדפדפן כיום ולכן Microsoft עובדת (כנראה) על דפדפן חדש שזכה בינתיים לכינוי Gazelle.

מלבד ההנאה מקרבות השיווק ששתי החברות עומדות לספק לנו, מעניין לראות כיצד הן מתכנסות להיות דומות אחת לשנייה. Microsoft שבאה עם נכסים מעולם התוכנות ומערכות ההפעלה - משלימה פערים באינטרנט, וGoogle מלכת האינטרנט הבלתי מעורערת מוסיפה יכולות של יישומים עסקיים. עוד כמה שנים, 2 החברות יהיו מאוד דומות כי האסטרטגיה שלהם די זהה - עבודה דרך האינטרנט. זה לא כל כך טוב לצרכן, וגם לא טוב לחברות - כ"א מהן צריכה לפתח גישה שונה משל המתחרה. אפילו במלחמות הקפה של Starbucks וMcdonalds הראשונה מציעה קפה פרימיום וחווייה והשנייה קפה טוב עם VFM.
ואם בשוק לא מתוחכם כמו הקפה (סליחה מראש למנהלי השיווק של אוסם ועלית) יש בידול שיווקי כה רב, הרי ששתי ענקיות התוכנה / אינטרנט האלה צריכות להחליט גם לאן הן מכוונות..

קצת פרופורציות על Digital


הנה קריקטורה שקצת שמה בפרופורציה את מה שקורה היום בעולם הדיגיטל, ההתעסקות הכה-רבה, אל מול מיעוט המשתמשים (יחסית למדיות אחרות).

אין ספק שזה העתיד אבל יש מצב שכמה בינינו היון בסיטואציה כזו לא פעם..פעילות שנגמרה ב5 מעריצים ברשת חברתית..

יום שישי, 3 ביולי 2009

אפרופו מייקל ג'קסון

הנה תצוגה של עשרת הפרסומות המובילות -
http://www.campaignlive.co.uk/news/916198/Top-10-Michael-Jackson-ads/

Sing along עם PINK

מאחורי הקלעים של קמפיין של חברת Saatchi & Saatchi's (משרד פרסום T-Mobile).

הצילום נערך בכיכר טראפלגר בלונדון, שם בוצע ארוע המוני משולב קריאוקי. (זה אופנתי עכשיו - קוראים לזה Sing along)
הנה הקליפ הארוך עצמו - http://www.youtube.com/watch?v=orukqxeWmM0
ותראו בקליפ הקצר http://www.youtube.com/watch?v=AGiqKYIgAp4&feature=channel איך לפתע פינק מופיעה...וכולם באקסטזה

יום חמישי, 2 ביולי 2009

לניר ונירה מזל טוב

לניר ונירה,

המון מזל טוב.
זה שלב שבו צריך 'לעשות חושבים' על דברים שפעם היו ונראו טריוויאליים.
אנחנו לא רוצים שהילדים שלנו יהיו - Lost Generation.

המון מזל טוב ובהצלחה.

יריב.

Flash mob לבילי ג'ין...והכל התחיל בTweeter


הזמן והמקום - שישי האחרון, תחנת הרכבת של ליברפול (המיקום של Flash mob הידוע של T-mobile).


רוב מנואל שולח Tweet באותו הבוקר - "If I claimed there was a mass moonwalk being organised for 6pm at Liverpool Street Station would anyone believe me?"

הכפפה הורמה ע"י @Markcorrigan (מארק קוריגן אחד).

השאר היסטוריה.


תקראו מה רוב מנואל מספר על השתלשלות העניינים, ואח"כ תראו את הFlash mob.

אלף מצגות לא יכולות להסביר טוב יותר. האינטרנט עושה את ההבדל.



על שירז טל וFifo של מגמות


המאמר מPshycorg קצת שם בפרופורציה את הרצון לעקוב אחרי מגמות.

נפילתו של פופולריות של מוצר - היא תמונת מראה של עלייתו; כלומר ככל שהוא הופך מהר יותר לפופולארי - הוא עלול להפוך מהר יותר - ללא רלוונטי.

כמו ששירז טל אומרת בפרוייקט מסלול - בעולם שלנו - או שאתה מכתיב אופנה, או שאתה קורבן אופנה (משהו כזה).

אפרופו, נראה לי שהיא יודעת כיצד נראים שני הצדדים (של הפופולריות).

במאמר המעניין הזה יש טענה שאם אתה רוצה שהמוצר שלך יחזיק לאורך זמן - אל תנסה לזרז את החדרתו. זו טענה קיצונית בעיניי, שכן לא תמיד יש קשר של סיבה-תוצאה בין העלייה - לירידה בפופולאריות של מוצר. לעיתים זה בגלל שהקהל שמאמץ אותו אוהב חידושים וזונח מוצרים של Mass Market; לעתים זה קורה כי למאסה קריטית יש חסרון (שמות של תינוקות - אתה בוחר משהו שהוא מיוחד, ואם הוא אכן מיוחד - עוד אנשים יבחרו אותו - ואז הוא לא יהיה מיוחד); והסיבה העיקרית היא שלפעמים נמאס לראות את כל הקרוקס האלה. כלומר - מוצר שנמצא בשימוש בקרב יותר מדי אנשים מהמעגלים החברתיים שלי - עלול להמאיס עצמו עליי.


כך או כך, עדיין חשוב לנו לעקוב אחרי מגמות - גם אם המוצר שלנו ייעלם מהר מדי - לפחות נדע את הקצב שלו...