יום שישי, 29 במאי 2009

10 הכשלונות הטכנולגיים של העשור

בהמשך למה שרשמתי - Time פירסם את רשימת 10 הכשלונות הטכנולוגיים שלו.
הנה הרשימה- (ולא תמיד אני מסכים עם ההחלטה...)
Microsoft Vista - מה לא נאמר, נכתב, הושר ונחרז על מערכת ההפעלה הזו של Microsoft. בלי להשתמש בה מספיק, אני חושב שמערכת ההפעלה הזו קידמה אותנו צעד קדימה לכיוון מערכות הפעלה אינטרנטיות לחלוטין. אבל אין ספק שאפשר ללמוד כאן שאם אין לך מוצר הרבה יותר טוב מהקודם (XP) - אתה בבעייה..השאלה האם זה יקרה שוב עם Bing, שהרי מנוע החיפוש של Google הוא מעולה!

Gateway - חברה שהקדימה את זמנה וההציגה לעולם את הGW הראשונים אך לא הצליחה לתרגם זאת להצלחה עסקית.
עדיין, GW נמצא כמעט בכל עסק ותוך כמה שנים יהיה בכל בית (הצורך בסטרימינג ווידאו ושרותי אינטרנט מרובים).

HD DVD - הפורמט שנוצח ע"י הBluray. זה אגב לא אומר שהפורמט כשלון, לפעמים צריך לדעת עם מי להתחרות...(תשאלו את מנצ'סטר יונייטד שהתפרקה מול ברצלונה)

Vonage - חברת הVOIP שלא הצליחה להתרומם

YouTube - ממש לא כישלון בעיניי. מודל ההכנסות עוד יגיע, ואין מצב שאתר הוידאו הנצפה בעולם הוא כישלון שיווקי. אבל אין ספק שאם מקימיו רצו יותר הכנסות - היו צריכים ללכת בכיוון של Webtv כמו Hulu ופחות תכני וידאו לכל דורש. מצד שני - Google קנתה אותו, אז מה אכפת להם..

Sirius XM - לא יכול להגיב - החזקתי מניות של חברת הרדיו הדיגיטלי הזו...

Microsoft Zune - שוב, לא כישלון בעיניי. החלטה קצת אומללה של Microsoft (כמו עם הVista). המוצר שבו החבר'ה מסיאטל רצו להתחרות הוא הiPod - תחרות שנועדה לכישלון מראש.

Palm -בחירה אומללה של עורכי Time. אין ספק שהמוצר היה היה מהרפכני בזמנו והצלחה כבירה זו סללה את הדרך לBlackberry של היום. המוצר היה מעולה, הניהול פחות.

Iridium - אם כל האימהות של הכישלון. פרוייקט ענק של 66 לוויינים שעלו סביב כדור הארץ ונועדו להציע טלפון סלולארי זמין בכל מקום ע"ב הלוויינים (ולא רשת מקומית). עד ההשקה (שלקחה שנים) הושקעו מיליארדים בפרוייקט (מוטורולה בעיקר). הטלפון סבל מחסור זמינות בתוך בניינים ואזורים סגורים, אבל בעיקר נכשל שיווקית (TTM) כי הטלפונים הסלולאריים הבשילו לכדי איכות שמע מספקת. ככל שעבר הזמן הGSM ייתר את הIridium. סיפורו של Iridium הוא הבסיס בשיווק - Time is Everything!
Segway

יום חמישי, 28 במאי 2009

האתגר של מנוע החיפוש החדש של Microsoft

Microsoft עומדת להשיק קמפיין ענק (סביב ה100 מיליון דולר) למנוע החיפוש החדש שלה - Bing.

האם יש מה לחדש בתחום החיפוש? וודאי שיש!
אך הגולש הממוצע חושב שלא - 65% מהגולשים מרוצים מתוצאות החיפוש של המנוע בו הם משתמשים.
מצד שני - 42% מהחיפושים נערכים מחדש (נניח כשאי כותב מחדש מילה נוספת ו או משתמש במלים אחרות), ו25% מהחיפושים מסתיימים כשאנו לוחצים על כפתור 'הקודם' (Back) בדפדפן. וMicrosoft 'בונה' על נתונים אלה וטוענת כי תוצאות החיפוש שלנו לוקות בחסר - ואנחנו פשוט לא מבינים זאת.
לפני שהשיקו את הiPhone אם אפשר היה לשאול אנשים האם יש להם צורך בשינוי מהותי בטלפונים שלהם - אני מניח שהתשובות היו - שלא. ואז באה Apple והראתה שאפשר גם אחרת. כיום כולם חושקים בטלפונים עם מסך-מגע ואפליקציות מרובות להורדה.

אבל לא קל לשכנע את הצרכנים שיש לך משהו שהם צריכים - ופשוט לא ידעו זאת - ולכן Microsoft צריכה לשלם צ'ק של כ100,000,000$ והחל מה3 ביוני (תאריך משוער) - נראה כיצד היא עושה זאת...

המודל של Twitter


בהמשך למה שרשמתי כאן על המודל העסקי של Facebook, נראה שTwitter באותו כיוון.

יש כאן דיאגרמה גראפית של מס' אפליקציות וחברות שמנהלות טרנזקציות עם Twitte - כלומר דרכן ניתן לבצע פעולה כלשהי, או לצפות בחשבון או לעדכנו, או שהן מבצעות פעולה על התוכן (נניח אוספות כמה חשבונות ביחד לפי נושא) וכו'.


זה המודל העסקי של האינטרנט - מודל הקוד הפתוח שמאפשר לחברות תוכנה לייצר שרותים נלווים ולהעלות את הערך של המוצר שלך. זה חלק מעקרונות השיווק הדיגיטלי - אם יש סביבך קהילה של מפתחים שמאמינה במוצר שלך ומפתחת עליו תוספות - סיכויי ההצלחה שלך גדלים.
אם רק ניקח כדוגמא את רמת ההכנסות שTwitter יכולה לעשות (אינני יודע אם היא עושה זאת) מהתחשבנות עם חברות הסלולאר בעבור הSMS שנשלחים מ - ואל האפלקיציה - נבין עד כמה כל שרות נוסף בתחום הסלולאר שיכול להקל על המשתמשים ולהוסיף עוד אחרים - כל שרות כזה שווה הון לTwitter.

יום רביעי, 27 במאי 2009

שקר החן, הבל היופי


אני בכלל של אוהד של ריאל מדריד, הפועל תל אביב, בוסטון סלטיקס ומנצ'סטר - כמובן.

וזה אומר שגם כשלוקחים אליפות, או גביע - זה בקושי רב.. ואני רגיל שגם אם הקבוצה שלי מגיעה כמובילה בסיכויים לזכייה - היא מסיימת בהפסד. שום דבר אינו בטוח.


ברצלונה מושלמת מדי בשבילי. יותר מדי כוכבים, הכל הולך בקלות, ניצחון זה ניצחון. הנרי, מסי ופויול מצטלמים כמו דוגמנים. מסוג הקבוצות שבעונה טובה דורסת את המתחרות, והאוהדים יכולים לשבת ולהנות בלי חשש. וגם תצוגות הכדורגל שלה מדהימות ביופיין. אין 'אחד-אפס קטן' אלל נצחונות רבי שערים.
והגולים - תאווה לעיניים. לא דחיקה עם השפיץ של הנעל או גול מנבדל פאסיבי.
הכל בקלאסה.
שקר החן, הבל היופי.


מצד שני, מה חשבתי לעצמי...מה הסיכוי שבשנה כזו תנצח קבוצה שיש לה חסות של AIG על החולצה?


יום שני, 25 במאי 2009

המלך של השכונה

נדמה שאנשי הפיתוח של Google קוראים באדיקות את הבלוג שלי, אחרת אין לי הסבר איך הם עלו כ"כ מהר עם פתרון לבעייה שהצגתי במאמר על Wolfram Alpha..

ועכשיו ברצינות - "אבל היום החוכמה היא לא לתת לך תשובות אלא לאמר לך מה אחרת עליך לשאול, ומה האנשים שדומים לך חיפשו ובדקו..." כך רשמתי בביקורת על המנוע החדש ("בא לשכונה בחור חדש"). ואכן, הFeature הקטנטן שמציגה Google - אלמנט הWonder Wheel נותן הקשרים רחבים אל המילה אותה חיפשנו, תוך הצגת של אשכולות (Clusters) ממעמקי הDWH של Google. רוצים ללמוד עוד? יש כאן סרטון קצרצר
לסיכום, אם Wolfram Alpha הוא הבחור החדש שמגיע לשכונה, Google הוא "המלך של השכונה, עם אופנוע חדיש" (אלה-אלה- מה הבחור עושה לה...).

כמה קטעי וידאו מוצלחים..על שיווק ואינטרנט

סת' גודין (אותו סת' שדיבר על עידן השבטים), מסביר על מותגים וSocial Media,
גם פרד וילסון, (שדיבר על להרוויח את המידה ולא לקנות אותה) מדבר על ההצלחה של Twitter.

ואם בא לכם לראות ישר את כל קטעי הוידאו של Social Media Bootcamp (כולה 6 קטעים) - לכו על זה. שווה להשקיע כמה דקות לראות מה יש לחבר'ה מניו-יורק לאמר על כל העניין הזה..

יום שישי, 22 במאי 2009

מודל עסקי של Facebook - הגולם שקם על יוצרו


על פי האגדה, הגולם מפראג הוא גולם שנעשה בידי רבי יהודה ליווא, מהר"ל מפראג, בן המאה ה-16, אשר יצר את הגולם כשנתגלתה מזימה של עלילת דם. על פי המסופר הגולם שימש את יוצרו כשליח נאמן והטיל אימה על מפיצי העלילה הנוראה. מדי ערב שבת הרב הוציא את רוח החיים מתוך הגולם מחשש פן יחלל זה את השבת, והגולם היה מוטל כגוש חומר עד צאת השבת. באחד מימי שישי, שכח הרבי להוציא ממנו את רוח החיים והגולם חילל את השבת וסיכן את הגויים שחיו בעיר. הרב רדף אחריו והשיגו מחוץ לפתח בית הכנסת העתיק "אלטנוישול" בפראג. שם הוציא ממנו את רוח החיים והגולם התנפץ לרסיסים. לפי המסופר נותרו שרידי גופו מונחים בעליית הגג של בית הכנסת עד ימינו. על פי האגדה, על מצחו של הגולם היו חקוקות האותיות "אמת", והמתתו בוצעה על ידי הוצאת האות א' כך שהכיתוב הפך להיות "מת".
האגדה התפשטה בקרב יהדות אירופה והביטוי הגולם שקם על יוצרו הפך להיות שגור בפי כל.


למה אני מספר לכם אגדת עם מהמאה 16?

כי הסיפור על המודל העסקי מאחורי Facebook הזכיר לי את הגולם שקם על יוצרו. מידע שנחשף על המודל העסקי שמאחורי הרשת החברתית המצליחה בעולם מגלה כי ההכנסות של העסקים ועסקאות מסביב ובFacebook עולות על ההכנסות של החברה עצמה.

בעוד החברה מדווחת על הכנסות של כ500 מיליון דולר מפרסום ברשת החברתית, ההכנסות של גופים אחרים ואפילו אנשים פרטיים כתוצאה - גדולות אף יותר. Zynga, חברת אפליקציות שמפתחת גם אפליקציית טקסס הולדם (עם 41 מיליון מנויים!) לFacebook מוכר צ'יפים להימורים באפלקצייה - בשווי של יותר מ100 מיליון דולר!! (חלקם נמכר גם למשתמשי Myspace). לפחות עוד כמה חברות חוצות את רף ה10 מיליון דולר הכנסות מאפליקציות דומות.


אין זה מפתיע אותי בכלל שFacebook שוקלת לצאת עם פלטפורמת תשלום משלה - לפעילויות סביב הרשת החברתית. הדבר יאפשר לה להתחיל לגבות אחוזי סליקה סביב כל ההכנסות - ובעיקר יעזור לה למנוע מהגולם - לקום על יוצרו...

מהלך ARG להשקת מסע בין כוכבים החדש

למה להאריך במלים כשיש סרט מוכן בYoutube?

תהנו...

אמינם עושה ARG!


לאחר כמה שנים של הפסקה, בסוף 2008 החל זורם המידע כי אמינם עובד על אלבום חדש.
בהתחלה הרשת לא הציעה שום מידע, אך אט-אט החל המידע להצטבר על The relapse (שם האלבום).

אוקיי, שימוש בSocial Media ואפילו בTwitter לשיווק אלבום – אינו ממש חדשני. אבל דווקא הגישה הכוללת הייתה חדשה לשוק. מלבד תמונות של אמינם, תמונת שער האלבום, תצלום של משחק לiPhone, לאחר מכן לינק לטריילר של הסינגל הראשון מהאלבום.

כמיטב המסורת של מהלכי ARG - אמינם המציא מוסד דמיוני - Popsomp Hills, מוסד לגמילה שברגע שאתה רואה את המיניסייט שלו ("כאן במוסד יש לך 2 ברירות – להיגמל, או להסתכן בלהישאר מחוסר כל" – ציטוט מהאתר של המוסד..). זה היה כביכול המוסד שבו אמינם אושפז לגמילה. המוסד הופיע לאחר מכן בקליפ לסינגל הראשון – 3a.m.. הקליפ נראה הכלאה בין פרוייקט המכשפה מבלייר וסרטי אימה יפניים.
במהלך כל החודשים האחרונים, אמינם שיחרר הודעות על המוסד (לא תחת שמו כמובן), ואט-אט הגולשים החלו להיחשף לרעיון שמלווה את האלבום.

המיניסייט של הדיסק החדש של אמינם מציג את המוסד מבפנים, עם יכולת אינטראקטיבית לשוטט בין כתליו. אמינם שיחרר הודעות בTwitter על חוויותיו במוסד. עד כמה המהלך אותנטי יעידו התלבטויות של אנשים בTwitter – "אמינם מצליח כי הוא אמיתי. אני עדיין לא בטוח אודות המוסד הזה..." – כלומר למרות שמבינים שמדובר בקידום של אלבום חדש, חלק מהאנשים עדיין חושבים שהמוסד אכן קיים!

מהלך השקת האלבום היה בית ספר לשיווק חדשני בSocial Media.

מודעת אי-הנעה לפעולה


הנה מודעה של Sprint.

מעביר את המסר, לא?


יום רביעי, 20 במאי 2009

על מה מנכ"ל Google מדבר כשהוא מדבר על לחיות בעתיד?

נכון - על Twitter וFacebook..

הנה הנאום המעניין של אריק שמידט מהשבוע

חדש, חדיש או מחודש: מנוע החיפוש של מייקרוסופט


Microsoft מתכננת להשיק (כנראה) מנוע חיפוש חדש.

השבוע כתבתי על מנוע החיפוש החדש - 'בא לשכונה בחור חדש'. Wolfarm Alpha מתיימר לתת מידע יותר מדוייק לשאלות שאתה שואל ברשת. היתרון של Wolfarm Alpha, כך נאמר, הוא שליפת נתונים מהטבלאות, וחישוב הנתונים בעצמו.

אבל היום החוכמה היא לא לתת לך תשובות אלא לאמר לך מה אחרת עליך לשאול, ומה האנשים שדומים לך חיפשו ובדקו..

המנוע החדש פותר, עם כלים של היום - את הבעיות של אתמול. אף אחד כבר לא מסתפק בסתם לחפש מידע ברשת...


ודווקא המנוע החדש של Microsoft, זה שהוא (אולי) גירסא מחודשת - ממותגת - מעוצבת של Live Search - כנראה כן עונה על הצורך הזה . המנוע, שמותג תחת השם הזמני Kumo, אמור לחלק את תוצאות החיפוש לקטיגוריות שונות. לא רק לפי הרייטינג וההתאמה אלא לפי הקטיגורייה שהגולש מחפש. למי מכם שתוהה, משמעות המילה Kumo היא ענן ביפנית.


החברה מתכננת קמפיין נרחב למנוע.

בעיניי דווקא ההחלטה השיווקית קצת תמוהה, שכן החברה בוחרת שלא לעבוד תחת אחד המותגים אלא מתחילה מותג חדש

(Windows, Office, Live) במקום לנסות ולכנס למותג אחד מוביל בעולם הOnline. אפשרות אחרת היא לבחור באסטרטגיית House of Brands ולעשות מותג הבית של הOnline ושאר המותגים יתכנסו תחתיו.

אבל זו כבר החלטה שיווקית פרופר.


יצליח, או לא, Microsoft שולפת שפן חדש מהכובע. בשבוע שבו Google הכריזה לראשונה מההנפקה בבורסה - על ירידה בהכנסות, Microsoft אורבת בפינה ושולפת שפן חדש. ליתר דיוק - ענן חדש.

מעכשיו אל תאמרו מחשוב ענן - אימרו חיפוש ענן...

יום שלישי, 19 במאי 2009

לאכול את הכובע: טעיתי


במרץ מייקרוסופט השיקה את קמפיין Laptop Hunters שניסה לשפר את תפיסת המחיר שלה - כלפי מטה.


הנה מה שרשמתי אז:

"בעיניי, אם מייקרוסופט רוצה לדבר על תועלת ללקוח היא צריכה לדבר על Value For Money ולא על מחיר זול. גם של התוכנות שלה וגם של המחשבים איתם היא עובדת. זו חברת תוכנה ולא שופרסל – מיצוב של 'מחירים נמוכים' הוא מיצוב בעייתי לחברה שמנסה להילחם בתופעת הפיראטיות. כי אם יש משהו יותר זול מלקנות תוכנה במעט כסף – הוא להוריד אותה בeMule.."


בפועל, מתחילת הקמפיין לא רק שתפיסת הערך (Value) של מייקרוסופט - עלתה, זו של Apple - יורדת.


אז אמנם זה לא בניגוד מוחלט למה שרשמתי, אך אין ספק שרוח הדברים הייתה שהקמפיין לא יעבוד.

נחשו מה? - טעיתי!

המגזין TIME פירסם מאמר ובו רשימת 10 הכשלונות הגדולים הטכנולוגים שהתרחשו ב10 השנים האחרונות.
מייקרוסופט היא החברה היחידה שמופיעה בו פעמיים, פעם אחת עם הויסטה ופעם שנייה עם הZUNE (נגן המוסיקה). עוד מופיעות שם חברת GATEWAY, פורמט HD DVD (שהפסיד לBlu Ray), חברת Vonage מחלוצות הVOIP, Youtube ועוד.

בימים הקרובים אתרגם בכל פעם כישלון שהוצג במאמר, ואתייחס אליו. מה שכן – אין קשר בין החברות לבין ביצועיהן בבורסה. בעוד SIRI, אחד הכשלונות כמעט נמחקה כליל עקב Chap. 11 (ואני מחזיק מנייה זו..), ביצועיה של מייקרוסופט, למרות 2 כשלונות לפי TIME – הם מעולים.

למי שיש סבלנות – שיחכה לסקירה שלי.. מי שלא – שיקרא את המאמר.

מבחן ראשון לבחור החדש בשכונה - Walfarm Alpha

במבחן ראשון שעשה Techcrunch למנוע החדש – Wolfarm Alpha, לא נרשמה התרשמות גדולה מדי.

אמנם ישנן סיטואציות בהן התשובות מדוייקות יותר מאלו של Google, אבל הן צריכות להיות מאוד מתמטיות וסטטיסטיות, וכנראה כאלה שמנוהלות בData-Base.

מה שכן – המנוע יצר אחלה באז בשוק, ואת זה ראיתי בGoogle Trends...

מנהל השיווק של השב"כ...

גם לשב"כ (כנראה) יש מנהל שיווק שרוצה להיות חדשני. אחרת איך אפשר להסביר את הכתבות שעסקו באזהרה של השב"כ מפני נסיון של גורמים עויינים - ליצור קשר בFacebook.
בהתחלה זה קצת מפחיד, אח"כ פחות.
ואחרי כמה דקות זה כבר נשמע מגוחך – עוד אזהרה, פשוט במקום סיני וכו' מצאו בשב"כ BUZZ חדש ש'מצטלם' טוב (בעצם תופס כותרות).
אה-מה-מה, השב"כ לא קוראים את הבלוג שלי שTwitter כבר מזמן הרבה יותר אטרקטיבי, ואם היח"צ שלהם היה מדבר על 'שימוש של כוחות עויינים בTwitter' יש מצב שהיה תופס כותרות יותר רציניות...

הארץ מצטט ואמור – "המקרה האחרון היה ברשת החברתית "פייסבוק", בו אדם שהציג עצמו כסוכן מלבנון הציע תשלום תמורת מידע מסווג. הגולש הישראלי העביר דיווח לשב"כ וניתק את הקשר עם אותו גורם". נו, שויין. קרעתם אותי מצחוק. אתם בטוחים שהאדם הזה לא התבלבל ורצה להגיע לebay ולסחור מידע – תמורת - תשלום?

בא לשכונה בחור חדש: מנוע חיפוש Wolfram Alpha

היום אנחנו נמצאים בעידן ה3 – הדור ה3 של החיפוש, כתבתי על זה בעבר.
מנוע חיפוש חדש, Wolfarm Alpha, הושק בימים אלה. המנוע מתיימר לספק תשובות מדוייקות וברורות לשאלות, ואפילו מתפאר בדיוק מרבי של מידע שאפילו Google לא מצליח.
הנה סרטון ההדגמה שלהם.

אבל, ותמיד יש אבל, המנוע החדש פותר בעייה שכבר לא ממש קיימת. למען הדיוק – הבעייה כבר לא מעניינת. אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמחפשים מידע ונתקלים בתוצאות לא מספקות מGoogle.
מה שכן, לGoogle יש חסרונות בעולמות הweb2.0, הרשתות החברתיות והמיידיות של המידע. כל מה שקורה עכשיו, שכ"כ זמין בTwitter – לא נגיש בGoogle.
אבל המנוע החדש, Wolfarm Alpha מתיימר לתת מידע יותר מדוייק לשאלות שאתה שואל ברשת.
אבל היום החוכמה היא לא לתת לך תשובות אלא לאמר לך מה אחרת עליך לשאול, ומה האנשים שדומים לך חיפשו ובדקו. בעוד Wolfarm Alpha מנהל נתונים בטבלאות, ולכן יכול לבצע חישובים בעצמו, הרי שGoogle ממפה את המידע ומפנה אותך אליו בלי חישובים.
את ההבדל בין 2 מנועי החיפוש הללו אפשר להבין מה יקרה אם נחפש (תיאורטית) בשניהם את השאלה כמה ילדים נולדו בשנה שמדינת ישראל הגיעה לגיל 60. בעוד Google יחפש עמודי אינטרנט עם המשפט הזה ויכול למצוא עמוד בו מופיעות כל המלים (לדוגמא אם יש בעמוד משפט כמו – "בשנת 2000 נולדו לברוך שהיה בן 60 המון נכדים; אחד מהם נולד ביום העצמאות, אותו יום בו נודלה גם מדינת ישראל"). המנוע החדש – WA – יריץ שאילתא על טבלאות, יצליב נתוני למ"ס עם שנת הקמת המדינה וייתן לנו תשובה מהימנה.
השאלה עד כמה השאלות שאנחנו מחפשים היום ברשת – התשובות שלהן נמצאות בבסיסי נתונים...

מעבר לזה הבחירה בשם הלא שיווקי הזה היא מעניינת. מצד אחד, מספיק בטוחים בעצמם שנצליח להגות את השם שלהם בצורה נוחה – Wolfarm. מצד שני אומרים לנו שהוא Alpha, כלומר אפילו לא הגענו לגירסת הבטא..

אני סקרן מאוד לראות האם מנוע שכזה יצליח, ומעריך שברמה השיווקית אין מספיק מקום מלבד שחקני נישה בשוק מנועי החיפוש. ואם המנוע החדש מנסה לתת מענה בנישה של Google אך עם תוצאות מדוייקות יותר – עליו למצוא נישה אחרת, חלופית.

יום חמישי, 14 במאי 2009

הנה משהו שהאינטרנט לא ייקח מהטלויזיה לעולם..


פרסומת לסדרת הגמר של הNBA. לארי בירד מצליח לגנוב מסירה של איזייה תומס - מסירה וניצחון בשנייה האחרונה לסלטיקס.

כמו שאתה או מכביסט, או אדום בנשמה, גם האנשים בעולם נחלקים לשניים - אוהדי הלייקרס ואוהדי הסלטיקס. ואני גם אדום בנשמה, וגם אוהד של הסלטיקס.


כל מי שראה את הרגע ההוא בשידור חי (לדעתי ב85?) או אפילו שידור מוקלט ב'מבט ספורט' יודע - יש ארועים שחייבים לראות. לא לכתוב עליהם בטוויטר, לא לעשות פוסט בבלוג, לא לשלוח מייל ויראלי. יש דברים שכשהם קורים ואתה רואה אותם - אתה מודה לאלוהים (ולטכנאי הכבלים..) שעזר לך להגיע לרגע הזה.

Fijitravel - להיכנס אל המודעה..


Fijitravel עושה פרסומת לא שגרתית, בעיניי אינטרנטית מבחינת החידוד והתובנה, תוך שימוש בפרסום חוצות רגיל.
ממש כמו לנצל את יכולתו של המדיום - אבל מחוץ לקופסא.

תראו את האיש הזה, מה הוא עושה? השאיר את כל הבגדים שלו בחוץ ונכנס אל המודעה - אל תוך החוף המושלם הזה בפיג'י. זה משהו שכולנו חולמים לעשות לפעמים כשאנחנו רואים מודעה, לא?

Golf - ללא מלים


תראו את המודעה הזו של Golf R36.

באמת צריך לפרט?

iPhone - האם הוא מוצר עמיד מפני המיתון?


טום פישבורן הוא קריקטוריסט שמאייר קריקטורות , על מצבי היומיום - דגש על נושאים ניהוליים, עסקיים ופיננסיים.

תראו את הקריקטורה שלו שצייר לאחר פירסום הד"חות הכספיים של Apple, בהם הודיעה כי היא תעמוד מעל לציפיות בזכות מכירות iPhone ברבעון הראשון 2009 - בעוד האנליסטים חזו מכירות של 3 מיליון יחידות, נמכרו 3.8 מיליון יחידות.


הקריקטורה עוסקת במונח שנקרא SOW - Share Of Wallet. המיתון מאלץ את רובנו 'לעשות חושבים' מחדש ולחשוב על ההוצאות שלנו, ואיך נשנה את תמהיל ההוצאות. מלבד 'לשמור ליום גשום' ו'שיהיה לי כסף בצד' ו'לאכול בבית' - יש שם נתח ששמור רק לiPhone.

Seth Godin מדבר על שיווק ושבירת כוס בחופה

Seth Godin הוא בלוגר, יזם ואיש שיווק שמבין וחי את האינטרנט. וכמובן - יש לו בלוג.
בהרצאה שהוא העביר לפני כמה ימים הוא טוען שהאינטרנט סיים את עידן השיווק להמונים (Mass Marketing) והחזיר את המבנה החברתי של החברה אלפי שנים לאחור - למבנה של שבטים.
הרעיונות, אומר סת', מגבשים שבטים סביבם.
(הוא מזכיר את שבירת הכוס בחתונה יהודית כמסמנת שינוי)

מעניין שאיש שיווק כמו סת' אומר שMass Marketing מחייב רעיונות בינוניים שיתאימו לרוב האנשים...

יום שני, 11 במאי 2009

התנצלות


לא כתבתי כמה ימים בגלל שהייתי עסוק בהכנות אחרונות לטריאתלון עמק הירדן שנערך ביום שבת האחרון.

לא מאמינים שבלוגר כמוני יכול לצאת ממסך המחשב?


אז הנה ההוכחה..

Mitsubishi עושה מהלך Engagement


להבדיל מBMW והביקורת שלי על המהלך שלהם שלא ממש ממצה את הפוטנציאל במדיה, החברה בMitsubishi לדעתי עושים מהלך הרבה יותר מעניין.

בפרסומת שלהם שהושקה בספרד לרגל איזו תערוכת רכב בברצלונה (מתנצל מראש אם פגעתי באלי אילדיס או חובב רכב אחר), אפשר לראות את המהלך:

הם החביאו 30 חלקים של Colt (דגם של מיצובישי שהוא מספיק קטן ע"מ להחביא אותו..) באינטרנט. הראשון שמוצא ומרכיב מקבל פרס - חסינות! סתם. מקבל רכב Mitsubishi Colt.
שימו לב למיניסייט המגניב - לדוברי הספרדית בלבד


אילו מותגים גדולים מנהלים עצמם בTwitter?


מעניין לקרוא את 100 המותגים הכי נזכרים / מצוטטים בTwitter.

תראו כמה מהם לא מנהלים חשבון אלא רק מוזכרים ע"י אחרים (לדעתי 50%).

להערכתי, עוד חצי שנה המציאות הזו תשתנה, ו90% ינהלו חשבון ותגובות בTwitter.

BMW מבטאת את האושר


קמפיין חדש של BMW Z4 Roadster, נקרא - An Expression of Joy.

160 ליטר של צבע, 45 מצלמות שמצלמות - שני רכבי Roadster עם פחי צבע מאחורי הגלגלים שלהם.

הציור מאוד מזכיר את סגנונו של פולוק.

הדבר המדהים בקמפיין הזה (בעיניי) הוא האתר, שמראה את הציור על בד הקנבס, בצורה מאוד אינטראקטיבית שאפשר לראות את שלבי ההפקה של הקמפיין וצילומי הרכבים שנוסעים וצובעים.

וכמובן שיש משחק שפותח במיוחד (והושק במרץ) - שמתאים לiPhone וipod touch. יש למשחק כבר 500,000 הורדות!


מצד שני, אי אפשר לפספס את חוסר הניצול של האינטרנט כמדיה אינטראקטיבית. ממש פספוס לא לבקש מהגולשים לצייר משהו, ליזום מהלך של משחקי צבע באתר, ליצור את הגירסא שלך לציור וכו'.


כנראה שהאושר של BMW הוא לעשות מהלכים נחמדים, לא יותר מתאמצים, ועדיין להיות אחד המותגים הכי נחשקים בעולם. גם את זה צריך לדעת לעשות.

intel בשיעור על צניעות..


intel, בפרסומת חדשה (פרסומת למה? לא ברור בדיוק. סתם מהלך תדמיתי).

intel לא חוששת לצחוק על עצמה, על החנונים שמנהלים אותה ואומרת, ספק מתנצלת, 'כוכבי הרוק שלנו הם לא כמו כוכבי הרוק שלך'...

אהבתי מאוד את זה שגם כאשר intel מכריזה על עצמה כספונסרית של המחר (Sponsors of tomorrow), היא עושה זאת בצניעות וצוחקת על עצמה.

יום שישי, 1 במאי 2009

Google בקמפיין ויראלי לשווק את דפדפן ה- Chrome


עם נתח שוק של 1.23% בדפדפנים Google נמצאת בנחיתות אבסולוטית מול Microsoft והאקספלורר (66%). גם Firefox עם נתח של 22% וSafari עם8% מובילים על הדפדפן של Google בפער ניכר.עד כה Google שיווקה את הChrome בעיקר ע"י מילות חיפוש במנוע החיפוש שלה.
ועכשיו, קמפיין ויראלי בYoutube מנסה לקדם עוד את הדפדפן. הערכות מדברות על עלות של 10K$ לסרטון ועם 11 סרטונים הרי שGoogle השקיעה קצת יותר מ100,000$ במהלך הזה.

וזה לא שGoogle היא חברה שמתקשה לגייס תקציבים. אני מעריך שמהלכים כאלה הינם מסוג המהלכים שGoogle חושבת שרוב לקוחותיה פועלים לפיהם, והיא מנסה לבצע Best Case לשיווק ויראלי (Youtube בבעלותה ויש לה אינטרס שעוד חברות יעבדו כך..).

המהלך הזה קצת מזכיר לי את המהלך שהושק במרץ האחרון ונקרא Chrome-Experiment שבו Google הציעה למתכנתים ומעצבים לעצב עמודי אינטרנט ואפליקציות שממנצלות את המהירות של דפדפן הChrome.

אבל על Google להשקיע יותר, הרבה יותר בשיווק הדפדפן. הרי כל פלטפורמת המייל שלה (Gmail), Youtube, עמודי החיפוש והGoogle Apps הם שירותים שהגישה אליהם הינה דרך דפדפנים לא של Google. זה כמו לשווק קוטג' וגבינה צהובה דרך הסופרמרקט של המתחרים (Explorer של Microsoft). אז Google יצאה באסטרטגיה לייצר ולשווק דפדפן משלה. הבעייה בעיניי שהאסטרטגיה היא הגנתית ולא התקפית, ולא נותנת (כרגע) יתרונות בכל השירותים למי שמשתמש בChrome. הנה הסיפור מאחורי הChrome – מהנדסים של החברה מסבירים מה עומד מאחורי הדפדפן הזה.

ולמה אני אומר בעייה? כי אם אתה נמצא בנחיתות מספרית מול המתחרים שלך בפרופורציה של 1:50 (יחס משתמשים בין Chrome לExplorer) – תצטרך להיות אגרסיבי יותר בקמפיינים מאשר מהלך של שיווק ויראלי. הסרטים מסתיימים בסלוגן - Google Chrome. A new way to get online.
זו לא רבולוציה, מקסימום אבולוציה.
ועם אבולוציה לא מנצחים מלחמות.

אפילו הסרטון הכי טוב (בעיניי) בשם Features List הינו חביב ולא אגרסיבי.
ועם חביבות לא קונים במכולת, ובטח שלא מנצחים את Microsoft.

Disney מצטרפת להשקעה בHulu



כתבתי כאן על ההצלחה הגדולה לה זוכה Hulu, ועתה נודע כי דיסני הצטרפה אל NBC וNews Corp ועתה כ"א מהן מחזיקה 27% מHulu.
וזה אומר שלHulu יהיה יתרון בנגישות על התכנים של דיסני, ודיסני זוכה ב'צינור הפצה לוהט' (אתר הוידאו מס'2 אחרי Youtube).

איך Express (רשת ביגוד אינטרנטית) משווקת ב140 תווים?



Lisa Gavales היא הCMO של Express. מבחינתה, גם אם לקוח לשואל אותה 'האם יש לכם ג'ינס באורך כזה וכזה' – היא עונה לו במשך 15 שניות (הזמן להקליד 140 אותיות), וממשיכה הלאה.
כרגע יש לה 4-5 אנשים בצוות שעונים לשאלות, ומעבירים שאלות הלאה לשרות הלקוחות.

ליסה מספרת שהיא עוקבת אחר מנהלי שיווק אחרים (לא אחריי, אני כותב בעברית..) וגם אחר לקוחות שמדברים על המותג שלה.

לאחר קריאה של הראיון איתה נדמה שתפיסתה של ליסה היא שהשימוש בTwitter מתאים בעיקר למענה על שאלות לקוחות שנשאלות שם, פחות ליזום מהלכי שיווק.
כך או אחרת, יש לה כמעט 5000 עוקבים בTwitter. והממשק של הTwitter שלה ממותג כהלכה.
רוצים לראות – חפשו אותה בחשבון Twitter בשם @ExpressLisaG


המאמר המלא כאן - http://adage.com/cmostrategy/article?article_id=136239

כיצד מנהל השיווק הראשי של Kodak - Jeffrey Hayzlett נערך לשינויים בהתנהגות הצרכנים?


עם יותר מ2,500 חברים בFacebook ו3,200 עוקבים בTwitter, לCMO (Chief Marketing Officer) של Kodak כנראה מגיע לזכות בתואר 'אחד מה20 כוכבים בעסקים' של Twitter ( כל לפי אתר BizTechDay). הוא גם אחד מה100 מנהלים שהכי עוקבים אחריהם בExecTweets (שרות שעוקב אחר מנהלים שמפרסמים Tweets בTwitter).

אהבתי מאוד את האמירה שלו על תפקידו –
"Engaging in conversations with my customers".

לאחר מכן רושם ג'פרי מאמר קצר בשם - I'm a CMO, and I Tweet, בו הוא מסביר כיצד הגיע לשליטה בכל כלי הSocial Media. "המעורבות שלך (כמנהל שיווק: י.ל.) בSocial Media ישפר את המותג שלך, יחזק את הקשר עם קהלי מטרה וישמור אותך במודעות למה שקורה עם העסק שלך. זה שווה את ההשקעה" אומר ג'פרי.

למאמר המלא: http://adage.com/cmostrategy/article?article_id=136227