יום שבת, 25 באפריל 2009


רוצים לראות שילוב של ARG ויצירה דיגיטלית של penguin? (הוצאת הספרים)
we tell stories הוא שם היצירה - שילוב של ספרות קלאסית, עם אינטראקציה וARG.
במהלך שישה שבועות, מספרים שישה סופרים בני זמננו שישה סיפורים. כל סיפור הוא מחווה ליצירה ספרותית קלאסית. הסיפורים נוצרים בזמן אמת, בחלקם בעזרת הגולשים. כל אחד מהם מתהווה ונחשף אלינו בטכניקה אינטרנטית אחרת.
הסיפור הראשון – the 21 steps – מסופר באמצעות שילוב של Google Earth. אנחנו עוקבים אחר הגיבור, ריק, שהסתבך עם ארגון מסוכן ונדרש להבריח בקבוקון מסתורי לסקוטלנד.
הסיפור השני - slice – על נערה אמריקנית עם מופרעות קלה, שעוברת עם הוריה לאנגליה. היא חושדת שביתם החדש רדוף רוחות. קורותיה נגללים בפנינו בבלוג שלה ובבלוג של הוריה, ובמקביל אנחנו יכולים לעקוב אחר העלילה בטוויטר, מלך הכאן והעכשיו.
יש עוד חמישה סיפורים, והאחרון שבהם מספר על ילדה בשם אליס. הסיפור חושף רמזים באינטרנט ובעולם האמיתי, ומאפשר לגולשים לעקוב אחר הסיפור בזמן אמת ולהשפיע. ממש ARG קלאסי.

2 האסים של עולם האינטרנט: Hulu וTwitter


אתר Youtube הודיע שהוא מתחיל לשדר סדרות וסרטים באורך מלא.

ההשראה באה מHulu - כבר כתבתי כאן על ההצלחה הגדולה של אתר הWebTV (בינתיים חסום לצופים מישראל אלא אם אתם מקנפגים את הראוטר שיחסום את כתובת הIP שלכם..). האתר הוא אתר הוידאו השני הכי נצפה אחרי Youtube ואין ספק שפיתח נישה ייחודית עם מודל עסקי (להבדיך מכל אתרי שיתוף הוידאו למיניהם).


Facebook מאפשר עדכון קבועים על סטטוסים של אתרים, וגם Linkedin עושה זאת.

השהראה באה מTwitter שכמות המבקרים בו הוכפלה(!!) במרץ 2009 - מ9.8 מיליון ל19 מיליון מבקרים.

עדיין רחוק מאוד מFacebook - עם מעל ל200,000,000 משתמשים רשומים - אבל אין אף אתר שצומח כך כיום (שלא לדבר על הבאזזז..) לפני כשנה היו לTwitter 5 מיליון מבקרים- והתנועה בו גדלה ב400% במשך שנה בלבד.


ואם הגדולים מחקים אותם (Youtube וFacebook) הרי שלשני אתרים אלה צפוי עתיד גדול.

יום שישי, 24 באפריל 2009

עוד על ARG

יש אפילו ספר ARG שנקרא Cathy's book שכולו משובץ מספרי טלפון פועלים ואתרי אינטרנט שמספקים פרטים נוספים שמקדמים את העלילה שמתחילה בספר. במקרה הזה, המשחק לא תחום בתקופת זמן מוקצבת אלא מאפשר לכל קורא/גולש לחוות את המשחק בעת רכישת הספר. פרסומת לספר אפשר לראות כאן

דוגמאות של ARG

אני רוצה להציג כמה דוגמאות של ARG:
The Beast - נולד כפלטפורמה שיווקית לסרטו של סטיבן ספילברג אינטליגנציה מלאכותית – AI. המשחק משך אליו 3 מיליון משתתפים בשלושת החודשים שהוא הורץ ויצר רשת מעריצים ופורומים שפעילה עד היום. נקודת המפגש של המשתתפים עם המשחק הייתה בקרדיט שהופיע על פוסטר הסרט ל"פסיכולוגית רובוטים" (תרגום מאד חופשי) בשם Jeanine Salla. הרצה בגוגל של שמה הביא את המשתתפים לנקודות פתיחה למסע.
אתר הבית של חברת Primatech Paper. זהו אתר בית אפור של חברה ש קיימת רק בסדרת הטלוויזיה גיבורים. פריימטק נייר היא מקום העבודה ומקום המסתור של אדם בנט, מגיבורי הסדרה. האתר מספק מספר טלפון פעיל ודרך להגיש קורות לחיים על מנת להתקבל לעבודה בחברה. מי שאכן שלח קורות חיים קיבל רמזים לגבי דמויות אחרות בסדרה.
אבודים - עם המשחק The Lost experience. דרך מספרי טלפון, מודעות בעיתונים, רמזים בתוכנית, מיילים ווידאו בלוגים המשתתפים קידמו את החקירה של רייצ'ל בלייק אל תוך סודות האי והארגונים שעומדים מאחוריו. חלק מהרמזים הוחבאו באתרים של מפרסמים בסדרה או בפרסומות שלהם במהלך השידור של התוכנית בטלויזיה.
-I love Bees הקדמה שיווקית להוצאת משחק המחשב Halo 2. מארגני המשחק שלחו אלפי אמריקאים לטלפונים ציבוריים בשעות מסויימות היכן שהם קיבלו קודים וחלקי אינפורמציה שהם הזינו לאתר וכך נוצר מאגר ידע ממנו היה ניתן לבנות את הסיפור של המשחק.

Yahoo! סוגרת את Geocities - מה זה אומר?


כבר רשמתי כאן ("Yahoo! זקוקה לשפכטל") על הקווים המשותפים בין דירת 4 החדרים שלי בפ"ת ובין Yahoo!.

שניהם היו נכסים לפני מכירה והבעלים שלהם עבדו על השבחתם.

בינתיים הדירה שלי נמכרה. וYahoo!?

עדיין לא.


היום הודיעה החברה כי היא סוגרת את שרותי Geocities. מי שיש לו כמה כמה שערות לבנות (כמוני) זוכר איך בשנת 1999 Yahoo! קנתה את Geocities בסכום של 3 מיליארד דולר! היא הציעה בניית אתרי אינטרנט בצורה מהירה + שטח אחסון לבעלי אתרים אלה - בחינם.

דרך אחת להסתכל על סגירת Geocities היא להבין שYahoo! מתמודדת עם בעיות תזרימיות, בעיות מיקוד עסקית והיחלשות בשווקים בהם היא הובילה - והיא החליטה 'לחסל' פעיליות לא ריווחיות מספיק.

דרך אחרת, מפוכחת יותר מגלה שעתיד האינטרנט אינו בבניית אתרים לעסקים. השוק הזה רווי ומזמן מיצה עצמו. העולם עובר לכלים אחרים, מודרניים יותר, והצעת ערך של מתן אתר אינטרנטי - כבר איננה אטרקטיבית יותר.

פעילות זו קצת סוגרת גולל על תקופה (כמו סגירה של משהו נוסטלגי מפעם), ומוכיחה שוב - Yahoo! חייבת לעשות שינוי דרסטי וללכת לאן שהמגמות מראות. מעבר לעולם של (Software and a Service) למגזר העסקי וSocial Media לצרכנים הפרטיים יכולים לחלץ אותה במקצת מהצרות. אך האם זה לא מאוחר מדי?

Only time can tell..

יום חמישי, 23 באפריל 2009

מהפכת הדור ה3 של החיפוש- איך לתקשר ולמצוא את הלקוחות שלך בשימוש בSocial Media?


תארו לכם שלפני 10 שנים הייתם יודעים כיצד מנוע חיפוש Google עובד והייתם מערכים בהתאם בעת הקמת האתר שלכם. זה היה חוסך לכם המון כסף כיום באופזימיזציה ורכישת מילות חיפוש מתאימות, נכון? על כל דולר שהייתם משקיעים אז בבנייה, הייתם חוסכים היום כנראה 100$ בזכות מיקום גבוה דפי התוצאות.

אם אתם מסכימים עם זה, אז וודאי תרצו להיערך נכון למהפכה שעוברת כיום על האינטרנט. הSocial Media. השימוש בה גובר (הקטיגורייה שצמחה הכי הרבה ב2008) וכ66% מהגולשים ברשת משתמשים בSM!

על מנת לדעת כיצד להיערך נכון, עלינו לבחון את 3 השלבים שעבר חיפוש המידע ברשת עד היום. חיפוש המידע הוא הצורך העיקרי של 85% מהגולשים ברשת. לא רק חיפוש אקטיבי של מנועי חיפוש אלא גם – התעדכנות.


הדור ה1 - בהתחלה היו מנועי חיפוש פשוטים – לפי המילים המבוקשות בחיפוש. הייתי יכול להקים אתר לאופניים אבל אם הייתי רושם את המלים 'סקס' – מספיק פעמים, הייתי מופיע בתוצאות מנוע החיפוש בהקשרים אלה.

הדור 2 - לאחר מכן Google הכניסה את ההקשר של האתרים מהנחה שאתרים שמפנים לקישורים מסויימים – צודקים יותר מאשר התאמה למלים מסויימות. יש כאן סוג של מתן השפעה לזנב הארוך של הגולשים, חוכמת ההמונים – שתעיד על דיוק החיפוש בהתאמה למושג.

הדור ה3 - כיום חיפוש בSocial Media מניב דיוק רב יותר. בYoutube אגלה קטעי וידאו מתאימים, בFacebook אלמד על חבריי. בTwitter אדע מה מישהו עושה וחושב. כיום קטעי וידאו מחפשים בYoutube, אנשים מחפשים בFacebook ומידע בזמן אמת מאנשים מחפשים בTwitter. כל החיפושים הללו הם ב Social Media ולא בGoogle. לפני בליינד-דייט או ראיון עבודה מחפשים מידע על אנשים בFacebook או Linked-In.
כיום, אם אתה לא בין התוצאות הראשונות של Google – הגולשים לא יגיעו אליך. הם שבעים מעודף מידע ומחפשים מידע מדוייק. גולשים אלה מייחסים חשיבות רבה לחבריהם או לקשרים החברתיים שלהם עם בעלי עניין משותף – והם נוטים לקבל המלצותיהם אפילו יותר משל מנוע חיפוש. החשיבות הרבה שיש כיום לPeripheral Peers (הגולשים המקיפים אותי ושאינם בהכרח חבריי) רק הולכת וגדלה בעקבות השימוש בSM.

הנה 3 עובדות מהן אי אפשר להתעלם:
· 25% מהאתרים שמדורגים בDelicious (אתר שמירת ודירוג מועדפים אינטרנטי) הם כאלה שעדיין לא מקוטלגים בGoogle
· יש כ120K כתובות אינטרנט חדשות כל יום, כ35% מהן הן כתובות חדשות
· שימשו בתגיות נחשב ב93% מדוייק לתוכן הרלוונטי
המשמעות של כל זה היא שכיום, יותר מפעם – בזכות הבלוגים, Twitter, Facebook ועוד – האנשים הם אלה שמקטלגים את התוכן. הם הGoogle החדש. יש לך אתר חדש או מהלך שיווקי שאתה רוצה שגולשים ייחשפו אליו? עליך להשתמש בSocial Media על מנת לשווק אותו. עליך להפעיל את האנשים שיחשפו אותו מאחד לשני.


אם פעם, כמשווק בהתחלה היה עליי לרשום את הביטוי הנכון, לאחר מכן לבצע אופטימיזציה של מנועי חיפוש. כיום עליי למצוא את האנשים תוך כדי השימושים שלהם – בהעלאת תמונות, בהתכתבויות, בתיוג, ברשימת תגובות בבלוג. חיפוש המידע של הצרכן משתנה- ועל המשווקים להשתנות בהתאם.

ARG - כלי שיווק חווייתי

רציתי לספר קצת (למי שלא מכיר עדיין) מה זה ARG.
ARG - Alternate Reality Games כלומר משחקי מציאות חלופית.
זוהי חוויה אינטראקטיבית שנעה בין 2 עולמות: הוירטואלי והמציאותי. החוייה נוצרת מהמעבר בין שתיח עולמות אלה. המשתתף יוצא לחיפוש שעובר באינטרנט (באתרים, מיילים וסרטוני וידאו) ובעולם האמיתי (מספרי טלפון, מטמונים שמוחבאים בכתובות שונות, תוכניות רדיו).
המשחקים האלה עומדים בפני עצמם או משמשים כמוצרי תוכן משלימים למוצרי תוכן "מסורתיים" כגון סרטים, תוכניות טלויזיה וספרים. הרווח של מי שבונה אותם הוא זיקה עמוקה של המשתתף אל המוצר המקורי, יחסי ציבור, ושטח פרסום נוסף –עיין ערך 'להרוויח את המדיה שלך'. רמת המעורבות של המשתתפים בהם היא גבוהה מאוד מה שיוצר Engagement-Campaign.
ARG הוא אחד מכלי השיווק המודרניים החדשניים שקיימים כיום. מדובר על תחילתה של תופעה שקיימת מס' שנים אך צומחת ככל שעובר הזמן ומתרבה השימוש בכלים דיגיטליים בחיי היומיום.

יום רביעי, 22 באפריל 2009

מה הSocial Media המועדפת על המשווקים?


סקר חדש שנערך לקראת כנס Social Media Success Summit מגלה כי 88% מהמשווקים הצהירו כי הם משתמשים באתרים חברתיים במטרה לשווק את העסקים שלהם, כאשר 72% מתוכם הודו כי הם החלו לעשות זאת רק בחודשים האחרונים. זה אומר שללא ספק - זהו הטרנד החדש בשיווק.


Twitter, דווקא הוא - נמצא במקום הראשון, כאשר 86% מהמשווקים הצהירו כי הם עושים בו שימוש פרסומי. לאחר מכן פופולרי ביותר השימוש בבלוגים (79%), ב LinkedIn משתמשים 78% ובFcebook וב Facebook משתמשים 77%.


הדו"ח ממש מעניין לטעמי - אפשר לראות לפי 3 הנושאים שמטרידים את המשווקים כי השיווק בSocial Media רק החל וקורם עור וגידים. 3 הנושאים מתייחסים לאופן האופטימלי שבו יש להשתמש באתרים חברתיים, הדרך למדידת האפקטיביות של זה וכיצד יש להתחיל את השימוש במדיה החברתית. אלו הן שאלות בסיסיות לגמרי ומראות שמנהלי השיווק עדיין בתחילת הדרך בנושא זה.

יום שני, 20 באפריל 2009

עוד קרבות שיווק Apple נגד Microsoft...


סדרת סרטונים חדשה מאת Apple מראה שהם שומרים על עקביות באסטרטגיית המאבק מול Microsoft.

בימים אלה יצאה הסדרה בה נראה מסע לעתיד של איש הMAC ואיש הPC. הם מגלים שבעתיד הPC פשוט קפא..

כתבתי כאן על סדרת הI'm a PC, I'm a Mac שמוציאה Apple ומנגד, על קמפיין הLaptop Hunters של Microsoft.

יש כאן אסטרטגייה של הובלה במחיר (מייקרוסופט) - אל מול אסטרטגייה של מיצוב גבוה (Apple).

נכון שבתקופות מיתון יש לדבר 'אל הכיס של הצרכן' אבל Apple לוקחת צעד קדימה וקצת מסתכלת על היציאה מהמשבר וההזדמנות בעתיד. ימים יגידו האם צדקה, מה שבטוח נכון - שלמותג כמו Apple קשה 'לזגזג' ולשנות את האסטרטגייה שלו נוכח המשבר.
מעניינת לא פחות היא הערתו של דובר Apple שאומר -' PC הוא לא מציאה אם הוא לא עושה מה שאתה רוצה'.


בלי קשר אני מוצא את זה קצת מצחיק שApple רוצה לנסוע אל העתיד - כנראה היא רוצה לגלות שם שסטיב ג'ובס חזר לעבוד במשרה מלאה..

סרטון נוסף מהסדרה - http://www.youtube.com/watch?v=AIsa19W7uAI


מאפייה לונדונית שולחת הודעות בTweeter בכל פעם שמשהו מוכן יוצא מהתנור


תושבי לונדון יכולים לעקוב אחר חשבון Twitter בשם albionsoven. מדובר על מאפייה קטנה שבכל פעם שמאפה יוצר מהתנור – היא שולחת הודעות בTwitter.
תושבי לונדון שגרים ועובדים בסמיכות מנויים לשרות ומנצלים את ההודעות להתעדכן ולקנות משהו 'ממש טרי' מהתנור.

כמה שווה אימייל לעניים?

בהמשך למה שרשמתי כאן- על ההבדל בין Twitter לFacebook וכבר כבר כתבתי, שאם Google תשתמש בTwitter לתחרות מול Google תהיה זו סגירת מעגל לאחר שמנכ"ל Google התבטא בעבר ואמר שTwitter הוא אימייל לעניים..

היום התפרסם ציטוט של אותו מנכ"ל Google האומר שמבלי להתייחס לTwitter כחברה, הרי הפתרון שלהם יכול להתאים מאוד לGoogle. עכשיו רק נותר לראות מה תג המחיר שמוכן לשלם מר שמידט עבור 'אימייל לעניים'. אם המחיר יקר מדי - יצטרך לתת הסברים לדירקטריון שלו; אם המחיר זול - הרי שהאמירה שלו לפני כמה שבועות הייתה מתוכננת מאוד...

יום שישי, 17 באפריל 2009

כמה עצות על ניהול משברים באינטרנט

הקשב למה אומרים עליך – אבל גם מי אומר – אין ספק שעליך לעקוב 24/7 אחר המותג שלך. כאשר אתה מזהה מסרים שליליים עליך לנסות לנתח אותם, לגלות מה המקורות ומי אלו שמפיצים את המסרים האלה. האם אלו מתחרים? עובדים? לקוחות? לכל אחד התגובה צריכה להיות בהתאם

יש לך תקלה? עדיף להגיד שאתה לא יודע מה המקור מאשר לא לאמר כלום- התלונות הגדולות על Amazon היו על כך שהרשת לא הגיבה בצורה מסודרת. במקרה הזה עדיף היה שתצא תגובה מסודרת שאומרת 'אנחנו מודעים לבעייה, מנסים לטפל בה' מאשר לא להגיב בכלל. זה כלל בסיסי ביחסי ציבור, ובטח שבעידן השיווק הדיגיטלי בו המסרים עוברים במהירות שיא.

פנה להמון – ומצא אותו היכן שהוא נמצא – "אינך חייב להשתחוות ללפידו של Twitter ולעשות כל מה שהוא אומר לך לעשות – אבל בפירוש אינך יכול לתקוע את הראש בחול ולהתעלם" אומר ג'קי הובה, בעל הבלוג Church of the Customer blog. אם אמאזון הייתה מנטרת את התגובות שלה ומגלה ש'רעשים' שליליים הגיעו מכיוון Amazonfail (חשבון בTwitter) – הדבר הנכון מבחינתה היה להגיב תחת החשבון הזה. כך הייתה בטוחה שכל העוקבים (Followers) של Amazonfail ראו את תגובתה.

זכור את טון התגובה – אנשים מצפים מחברות שירצו לשמוע אותם, שירצו במעורבות שלהם; אנשים לא רוצים תגובות 'קרות'. אמאזון הגיבה ואמרה שהייתה 'פאדיחה' במערכת (Glitch). זו איננה תגובה אנושית חמה אלא תגובה מתעלמת, כזו שמטאטא מתחת לשטיח.

ציין כיצד אתה מתכוון לטפל בבעייה בעתיד – הגולשים אוהבים שקיפות. חלק מהסקת המסקנות במקרה של תקלה היא הסבר כיצד אתה מתכנן שהיא לא תחזור על עצמה.

עליך להתחיל עכשיו, ולהשקיע, על מנת שבעתיד תוכל ליהנות מפירות ההשקעה. תחזוקת מותג 24/7 באינטרנט איננה פשוטה או קלה. כמו בעולם האמיתי, אם יאהבו את המותג שלך – יסלחו לך יותר בקלות. על מנת לפגוש את הגולשים היכן שהם נמצאים כיום עליך לדעת להשתמש נכון בSocial Media. אחרת לא תמצא אותם לעולם, לא תדע מה אומרים עליך ולא תוכל להגיב בחזרה.

Amazon לא מגיבה מהר מספיק לתקרית ברשת – וחוטפת




במהלך הימים האחרונים אלפי אנשים הגיבו ברשת לתקרית של Amazon.
במסגרת התקרית, התגלה כי ספרים בנושאים של זוגיות חד-מינית (הומואים ולסביות) נמחקו לפתע ממאגר הספרים באתר האינטרנט. רק לאחר כמה ימים הרשת הגיבה ואמרה שזו הייתה 'Glitch', כלומר פאדיחה קטנה.
אבל זה היה מאוחר מדי, מעט מדי לאלפי הגולשים שרשמו על כך בבלוגים, ברשתות חברתיות ובאתרי חדשות בתור 'Amazon censorship' – כלומר הצנזורה של אמאזון. המשתמש Amazonfail (כלומר 'אמאזון נכשלה') פתח חשבו ןבTwitter והחל להפציץ בהודעות על הנושא.
ברשת האינטרנט רצו שמועות כי מדובר במעשה Hacking של מישהו שחמד לו לצון, אך מכיוון שהCTO שרשום ומגיב באופן קבוע (עד כה) בTwitter – שמר על שתיקה לא היה ברור מה גרם לתקרית זו. סביר להניח שאין זו מדיניות של אמאזון אלא תקלה כלשהי, אך כל אותם ימים השקט התקשורתי עליו שמרה הרשת לא הוסיף לה נקודות. אם במקרה של דומינוס' פיצה הרשת הייתה זריזה ונקטה מדיניות של שקיפות כלפי מה שקרה, הרי אמזון לא השכילה לעשות זאת.
כנראה שמעקב אחר המותג ושימוש נכון בכלים השיווק הדיגיטלי היו יכולים למנוע או לפחות למזער את הנזק שנעשה לאמזון. או כמו שAmazonfail אמר זאת בפשטות בTwitter:
The internet company that does not understand the internet…

פיצה דומינוס' נלחמה בYoutube להוריד קטע וידאו...ויורה בבן ערובה


דומינוס' פיצה הצליחה להוריד מהרשת קטע וידאו שבו נראים 2 עובדים שצילמו עצמם משחיתים פיצות בזמן הכנתן.
תוך 24 שעות היו לקטע וידאו הזה 760,000 צפיות. פיצה דומינוס' הצליחה להוריד את קטע הוידאו הזה מYoutube. מנכ"ל הרשת התראיין בYoutube ובו הוא 'מודה' לקהילת האונליין שהתריעה בפניו על קטע הוידאו הזה. הוא מציין כי שני העובדים פוטרו.
קטע הוידאו לא זמין כבר ב Youtube לאחר שאחד מ2 העובדים טענו לזכויות יוצרים בעבור קטע זה. כנראה הייתה זו דרישה של רשת דומינוס'.

ההשפעה של קטע הוידאו הייתה מהירה – והרסנית. במדד של חברת Zeta Interactive עבר המושג 'דומינוס פיצה' מציון 81% חיובי – לציון 64% שלילי. כמות האיזכורים לרשת בבלוגים עלתה פי עשר ל227 פעמים ביום. יש להניח שרובם – לא היו חיוביים לרשת.

בארה"ב יש ביקורת על כך שהרשת מיהרה לפטר את העובדים, אך אני חושב שהיא פעלה נכון – וזה עזר לה להוריד את קטע הוידאו מהאינטרנט - במהירות. החברה פתחה גם חשבון בTwitter שבו היא מנהלת את המשבר, מעבירה מסרים ועונה לשאלות של גולשים. שם החשבון - "dpzinfo".
בקלות אפשר למתוח ביקורת על התנהלות של ארגונים בעידן הדיגיטלי כיום – אבל אני מאוד אוהב את השקיפות הזו שנוקטת הרשת, בה היא אפילו שולחת ציטוטים לכתבות על התקרית בTwitter. זה מזכיר לי שבאחד הסרטים (לדעתי מת לחיות) כאשר ה'רע' תפס בן ערובה – השוטר ירה בבן הערובה בכתף ע"מ להמחיש עד כמה הוא לא מאויים מפגיעה בבן הערובה. כאשר דומינוס' פיצה שולחת בTwitter ציטוט ולינק לכתבה באינטרנט על התקרית היא מראה לכולם שהיא איננה מתביישת ורואה במעשיה טעם לפגם – וכמובן מתנהגת כאילו היא הצודקת במקרה הזה.
לפני מס' חודשים הנהלת אסם שקלה להגיב בתביעה כנגד בחורה ששלחה מייל אזהרה אודות במבה. רשמתי כאן שאסם צריכה להגיב בכלים בהם היא נפגעה – לעבוד בFacebook וTwitter. לדעתי דומינוס' פיצה עושה את זה בהצלחה ותצליח לעבור את המשבר הזה ללא פגע.

Ford במהלך שיווקי חדשני


Ford מעניקה ל100 צעירים בני שנות עשרים + את הפיאסטה החדשה לתקופת נסיון, בה הם ינהגו ברכב. הצעירים הללו יפרסמו ויכתבו על חוויותיהם תוך שימוש בכלי Social Media כמו Youtube, בלוגים, Twitter, Facebook ועוד.
הצעירים נבחנו בכישורי הSocial Media שלהם – ניגשו 4000 צעירים ונבחר 100 שיודעים לתקשר, שעוקבים אחריהם ומצליחים 'ליצור' קטעים בעצמם.

זו איננה הפעם הראשונה שתעשיית הרכב מכוונת לצעירים ומשתמשת באינטרנט ככלי שיווק עיקרי.
Toyota השיקה את דגם הScion בעולם הוירטואלי Second Life , ושברולט ערכה תחרות סרטים אינטרנטית והעניקה כפרס 5 מכוניות Aceo5.

Ford הודיעה שהיא לא תתערב בתוכן שהם מפרסמים, לא תערוך או תצנזר.
זה סיכון גדול מאוד שFord לוקחת על עצמה. בעיקר נוכח מה שקרה ב2006 לשברולט, שהשיקה את הTahoe וביקשה מצעירים להעלות קליפים בYoutube אודות הרכב – אך במקום זה מרבית הקליפים התמקדו בעד כמה הרכב מזיק לסביבה.

רוצים לראות את האתר של Ford? http://www.fiestamovement.com/agents

"שימור לקוחות?" - אובמה ממשיך לשמור על קשר עם כל מאגר בוחריו




אמנם הבחירות בארה"ב תמו, אבל מסתבר שאובמה רואה פוטנציאל עצום בשימור הקשר עם מאגר הנתונים של הבוחרים שנרשמו במהלך קמפיין הבחירות שלו.
זו אולי הפעם הראשונה שמועמד לנשיאות שומר על קשר עם בוחריו בצורה ישירה - גם לאחר היבחרו. המטרה, כך טוענים בסביבת אובמה, היא לעזור להטמיע את המדיניות של אובמה בקהילות המקומיות.
אובמה שולח מיילים אישיים, עליהם הוא חתום, אל מאגר הבוחרים שמונה כ13,000,000 אנשים.

אובמה הוכיח במהלך קמפיין הבחירות שלו שליטה ברזי השיווק; פעילות כזו הממשיכה גם לאחר היבחרו מוכיחה שוב את יכולתו והבנתו בכיצד לתקשר עם אנשים.

10 סיבות למה החברה שלך לא צריכה להשתמש בTwitter

מאמר מעניין שמצאתי ב Adage על הנושא, החלטתי להעתיק אותו כמו שהוא, לנוחיותכם.

1. You think using Twitter is a social-media strategy. It's a tactic, a tool, not a strategy. It works if you already have an online following who'll view your Tweets as a way to interact with your company on a human level.
2. Every tweet has to be approved by legal. Twitter is a social network where conversation is fast and interconnected. If you have to wait a day, or even a few hours for your 140 character Tweet to gain legal approval, Twitter will be the wrong platform for you.
3. You plan to use Twitter for nothing but broadcasting headlines or deals. People follow people they find interesting. Followers are earned on Twitter. Be interesting, make only every 10th tweet about you, and you'll gain and keep a following. If all your tweets are a one-way street: Block!
4. You think a ghost tweeter for the president of your company is OK. Authenticity and transparency are the keys. It's fine if someone besides the CEO tweets for your company, as long as they say that's what they're doing.
5. You are not going to respond when people direct tweets at you. Twitter is like the new water cooler. If you walked out to the water fountain and talked nonstop to people gathered there, they'd certainly be happy when you left. Ditto for Twitter.
6. You think Tweeting as XYZ Corp. and using the company logo as your avatar might be a good idea. Identify the person or people tweeting for your company or don't tweet. The days of hiding behind the faceless corporation are over.
7. You think all that matters on Twitter is getting a lot of people to follow you. Quality trumps quantity.
8. You want to protect your updates. If people have to ask permission to see what you're posting on Twitter, you're defeating the purpose, which is conversation.
9. You plan to track Twitter with Google Analytics. Google Analytics won't give you true tracking. You can track the URLs you post with a service like BudURL or bit.ly, but you'll need to use one or more social-media tracking tools to monitor your corporate reputation and influence on Twitter.
10. You think you can just jump in and start tweeting. Listen first. Monitor what's being said about your brand, your industry, your products. Then join the conversation and become part of the community. Then your occasional marketing messages will be accepted, or at least tolerated because you also add value to the community.

יום שני, 13 באפריל 2009

6 דרגות של הפרדה?

שש דרגות של הפרדה הוא מושג בתפישה הפופולרית של מדעי החברה המתאר את הרעיון לפיו כל שני אנשים בעולם מקושרים ביניהם על ידי חמישה אנשים אחרים לכל היותר.
שש דרגות ההפרדה התגלו מחדש בשנת 1967 באופן בלתי-תלוי על ידי סטנלי מילגרם, פרופסור מאוניברסיטת הרווארד שביקש לבדוק בכמה אנשים יש צורך על מנת ליצור קשר בין כל שני אנשים בארצות הברית. כדי לבדוק זאת ביצע מילגרם את הניסוי הבא: ראשית בחר מילגרם שני אנשי יעד - אחד מהעיר שרון במסצ'וסטס, והשני מבוסטון. בשלב הבא הוא שלח 160 חבילות לתושבים אקראיים בוויציט'ה (Wichita), קנזס ובאומהה (Omaha), נברסקה וביקש מהם להשתתף במחקר. החבילות כללו תקציר של המחקר, מידע על אנשי היעד, גלויות, וסדרת הוראות. ההוראות ביקשו מאנשים אליהם הגיעו הגלויות לשלוח גלוית מעקב להרווארד כדי לעקוב אחר החבילות, ולנסות לקרב את החבילה לאנשי היעד באופן הבא: אם האדם שקיבל את הגלויה מכיר את איש היעד באופן אישי, עליו לשלוח לו את החבילה ישירות. אחרת, עליו לשלוח את החבילה לאדם שיש לו עימו היכרות אישית, ושלדעתו הוא יוכל לקרב את החבילה לאיש היעד. רבה הייתה הפתעתו של מילגרם כאשר בתוך ימים אחדים כבר הגיעה חבילה אחת ליעדה, כשהיא עוברת דרך שני אנשי-קשר בלבד. בסופו של דבר הגיעו 42 מהחבילות ליעדיהן. באמצעות גלויות המעקב ידע מילגרם כמה אנשים דרושים היו כדי להעביר את החבילות. כך הוא מצא שהמספר החציוני של המתווכים שנדרשו כדי להעביר את החבילות ליעדיהן הוא 5.5, ובמעוגל - "שש דרגות של הפרדה".
כמובן שהרשתות החברתיות של היום יכולות להראות לנו שהרעיון אכן אפשרי למימוש, וישנן רשתות שאפשר ממש לראות את הדרך ממני – אל אדם שרשום ברשת החברתית – דרך כל הקשרים המשותפים לנו.
זו פתיחה מאוד ארוכה לספר על זה שכבר כיום ישנן טכנולוגיות פרסום שמשתמשת בקשרים חברתיים – חברת Media6degrees עוקבת אחר המבקרים הקבועים בפרופיל שלי רשת חברתית, ולפי ההעדפות שלי (נניח ספורט ואופניים) – היא שותלת אצלם פרסומות בנושאים אלה. כלומר ההנחה היא שמה שאני אוהב – גם חבריי הקרובים אוהבים. השם בו בחרה החברה (6 דרגות) קצת ציני כי היא בעצם מקצרת את כמות האנשים בה יש צורך להעביר מסר שיווקי בימים אלה – 2...
מעניין? http://www.media6degrees.com/

להרוויח את המדיה, לא לקנות אותה


פרד ווילסון, מנהל קרנות סיכון מעל ל20 שנה, דיבר בכנס של Adage על כך שמשווקים צריכים להרוויח את המידה ולא לקנות אותה.
זה מאוד מזכיר את הרעיון של 'אנשים כמדיה – מודל הפרסום החדש'.
פרד נתן כדוגמא את KOGI ואת Burger King כקמפיינים שהרוויחו את המדיה ודיבר על האתגר של המשווקים ביצירת Engagement עם הלקוחות שלהם.
דוגמה נוספת הם האחים ג'ונס (Jonas Brothers) שבעזרת שיווק נכון הגיעו ל28 מיליון! צפיות באינטרנט במשך חודשיים והגיעו למקום הרביעי בMTV כאשר אף תחנת רדיו לא השמיעה אותם, הכל בזכות האינטרנט.

למרות שאין לכם סבלנות (כי אתם קוראים כבר יותר מ25 שניות את הבלוג שלי) - אני ממליץ לראות את כל המצגת שלו.

KOGI - ככה מנהלים מותג בTwitter!




ל KOGI, יש רשת מסעדות אוכל מהיר קוריאני (הם מגדירים עצמם – Korean BBQ-To-Go).
יש להם גם טנדרים שמסתובבים ומוכרים אוכל שנעשה בזה הרגע בטנדר.

הם הקימו חשבון בTwitter, והציעו למי שרוצה לקבל הודעה באיזו שכונה הם נמצאים – להירשם.
נרשמו 14,000 אנשים שמקבלים הודעות בכל רגע נתון היכן אפשר לרכוש סנדביץ'!

יום שישי, 10 באפריל 2009

Facebook מצרפת את המשתמש ה200,000,000

ב8.4.09 הצטרף המשתמש ה200,000,000 של Facebook.
אם Facebook הייתה מדינה היא המדינית החמישית בגודלה אחרי סין, הודו, ארה"ב ואינדונזיה.

יום חמישי, 9 באפריל 2009

זקוקים לעוד הוכחה לעובדה ש Community is the new Entertainment?


שימו לב לנתון הבא - מחקר של Netpop מראה ירידה של 30% בשנתיים האחרונות בצריכת בידור באינטרנט אל מול עלייה של 18% בשימושי תקשורת בין אדם לאדם (בעיקר בSocial Media).

עלייה של 93% בשנתיים האחרונות בשימוש בSocial Media.



כבר אמרתי כאן שCommunity is the new Entertainment, אז הנה עוד נתונים שמאוששים את התיאורייה הזו


פעם ל Twitter היו מתחרים, והיום?


במרץ 2008 לTwitter היו 2,000,000 מבקרים יוניקים בחודש. הפער בינו לבין המתחרים היה כמיליון יוניקים בחודש.

במרץ 2009 מצבו של המתחרה מס' 2 - FriendFeed השתפר והוא עומד על כ1,500,000 יוניקים בחודש.


ומה מצבו של Twitter?

הוא חצה את ה14,000,000 יוניקים בחודש - פי 7 תוך שנה, וכנראה שזו רק ההתחלה.

האוקיינוס הכחול של WEB2.0


המון מנהלי שיווק מתלבטים האם לאמץ כלי WEB2.0 או Social Media (או כל שם שתבחרו).
הנה כמה מקרים של שני מתחרים, האחד המשיך לדבוק בכלים המיושנים והשני עבר לשימוש בכלים מעודכנים.
אפשר גם להתבונן על התופעה במונחי 'אוקיינוס כחול'.
חדשנות בהגשת הצעת הערך ללקוח, כלומר שימוש ב WEB2.0 יכול להביא את המותג שלי למקום חדשני, ולהפוך את המתחרה שלי ללא רלוונטי. שימוש בSocial Media הכרחי לBrandurance, כלומר שינוי המותג שלי לפי חוקי המשחק החדשים של הצרכנים וזירת השיווק הדיגיטלי.

הקהילה ברשת היא הבידור החדש



אולי בגלל המיתון, אולי בלי קשר, הבידור הכי זול ונגיש כיום הוא הקהילה האינטרנטית שלך.
החברים בFacebook, Myspace, קריאת בלוגים של חבריך – זו הפעילות שצמחה הכי הרבה ב2008.

מחקר של נילסן מגלה כי פעילויות בקהילת הרשת (Member Community) הן במקום ה4 מבחינת הפעילויות שגולשים מבצעים ברשת, ואפילו עקפו את השימוש במיילים.
זה אומר שהמיילים יהפכו לפחות ופחות רלוונטיים עם הזמן – כמדיה להתקשרות בין אנשים באינטרנט.

נתון מפתיע (או לא) נוסף – בקרב גילאי 50-64 יש גידול של כ6.5 אחוז בממוצע (גברים ונשים) בשימוש בFacebook. וזה אומר שאחד ממנועי הצמיחה של הגילאים הללו להיכנס לגלישה באינטרנט – אלו הן הרשתות החברתיות.

Community is the new Entertainment!

יש לכם כושר ריכוז נמוך? עברו לTwitter

Twitter עוזר לנו בבעיית הAttention Span, שהיא משך הזמן שאדם יכול להתרכז ללא הסחת דעת. כלומר – כושר ריכוז.
Twitter מתמצת לנו בקצר, אפילו קצר מאוד, את מה שאנחנו רוצים לדעת – 140 תווים.

אנחנו לא צריכים לעשות משהו אקטיבי כמו חיפוש במנוע חיפוש (Google), אנחנו לא צריכים לענות למידע (FACEBOOK) ואפילו איננו מחוייבים לענות למישהו (מייל).

יש לנו זוג חברים שנשוי כבר 15 שנה, יש להם 3 ילדים, והזמן שהם מבלים בכל ערב הוא בהעברת מידע מאחד לשני. מטלות. הבעל לא שואל את אשתו מה היה, היא מעדכנת אותו. אבל ממש בקצרה, בין הכנת ארוחה לילד – לשטיפת הילד השני. בין שיחת טלפון קצרה בסלולאר – לזיפזופ בזמן הפרסומות. והעדכון ההדדי הוא ממש בצרה, כי יש עוד כמה מטלות קטנטנות של עשרים שניות כ"א (מעבר לזה קשה להתרכז בסוף היום).
יום אחד האישה אמרה לבעל – 'אתה כבר לא מתעניין בי, שואל לשלומי, איך היה בעבודה'.
'מה יש לשאול' ענה הבעל, 'את מכירה את השאלות בע"פ – תעני ישר..חבל על הזמן'.

זה בעצם Twitter. פתרון קסם לבעיית כושר הריכוז של תחילת האלף השלישי.

יום שני, 6 באפריל 2009

Hot for Words - Twitter


למרינה אין אתר מלבד תת-אתר בYoutube.

היא מסבירה על נושאים - במאות קטעי וידאו שהיא יוצרת.

מצ"ב ההסבר שלה על מה זה Twitter.

סרטון קצר על ההבדל בין באנר לשימוש בSM

הוצג בכנס The-Marker..

יום שבת, 4 באפריל 2009

פרסומת של HULU בזכורות ואהובות



כבר כתבתי כאן על ההצלחה של Hulu, שמראה שיש מודל Web T.V שמצליח.

לא מספיק שHulu הפכו להיות אתר הוידאו מס' 2 בצפיות בעולם, הם גם הצליחו להכניס פרסומת לזכורות ואהובות האמריקאי. (מקום 3).
לא יודע מה משפיע על מה, אבל בטוח שהPromoter – אליזה דושקו מבית הבובות – מאוד עזר לזכירות של הפרסומת...

לפרסומת: http://www.youtube.com/watch?v=z9fhpdVIwwU

באזז לא נמדד במדדים כמותיים..


..ואת זה שכחו בBusines Insider. ידיעה שהתפרסמה משווה בין ההצלחה העסקית של Facebook, Google, Youtube וכמובן - Twitter.

אפשר לראות שלאחר 3 שנים של פעילות לTwitter יש 4 מליון יוניקים בחודש. לGoogle בתקופה זהה היו 18 מיליון ולYoutube היו 63 מיליון יוניק בחודש.


רק שTwitter מייצר באאזזז רב יותר, יחסית לכמות יוניק, וכמובן - בזמן אמת. מעבר לזה, בעוד לאתרים האחרים הנזכרים כאן היה צורך להיכנס אליהם לאתר - לTwitter יש מיליוני משתמשים בטלפונים הסלולאריים ואפליקציות שולחניות.


באזזז זה לא עניין של מספרים. אם הרצל היה מציג לשומעיו את חזון המדינה היהודית והיה כולל גם נתונים מספריים על שטח המדינה, כנראה שהיינו גרים היום באוגנדה.

יום שישי, 3 באפריל 2009

ההבדל בין Samsung לHonda הוא כמו ההבדל בין בדיחה מגניבה לסיפור עם נרטיב שנוגע

והפעם בפרסומות - פרסומת זכירה של Samsung היא הפרסומת הנצפית ביותר של השבוע בארה"ב
אבל הפספוס כאן (בעיניי) הוא שהמסר לא הובן כהלכה (נורות LED מאירות מעולה!!!) - והקריאייטיב מעצים עליו.

לעומת זאת פרסומת של Honda שמשתמשת במוטיב קצת דומה הרבה יותר ממוקדת בהעברת המסר, אם זה בזכות הVoice Over של הקריין או זה שבFrame הראשון כבר נחשף לנו מראש הMaking Of מה שהופך את הפרסומת ליותר אנושית ואפשרית - ונגישה לנו.

אם Samsung מראים לנו מה אפשר לעשות בשימוש נכון בכבשים (מלבד 'שווארמה שמש'), אבל לא מצליחה לגעת וליצור נרטיב מדוייק; הרי שHonda מראה לנו כיצד בני האדם יכולים לשתף פעולה ביניהם ולהעביר מסר יחדיו. Honda הייתה רוצה שכולנו נשלב ידיים ונעביר לעולם מסר של איכות סביבה. 'כולם רוצים להיות טובים' אומר הקריין, 'ועכשיו יש הונדה היברידית - זמינה לכולם'.

האם Google עומדת לרכוש את Twitter?

לאחר שלפני כמה חודשים Twitter סירבה להצעת רכש בשווי 500 מיליון דולר ! מFacebook, מקורות רבים מספרים עך כך שהיא נמצאת במו"מ לרכישה - מול Google.
כבר מזמן Twitter איננה רק מערכת להעברת מסרים אלא פלטפורמה להעברת מסרים בזמן אמת (כמו המייל). שילוב יכולות החיפוש של Google יכוללתת לנו את מנוע החיפוש בזמן אמת - הגדול בעולם. המון משתמשים מדברים באמצעות Twitter על מותגים ושילוב מנועי חיפוש של Google יכול לתת מענה מנצח.
בעוד אנשים מחפשים מידע - הרי מותגים מחפשים אינטראקציות. ולTwitter יש פלטפורמה שמאגדת מיליוני אינטראקציות בזמן אמת. זה כנראה המודל העסקי עליו Twitter התבססה כאשר היא גייסה כסף (35 מיליון דולר).

ההימור שלי - גם אם לא תהיה זו Google, הרי שTwitter תירכש לבסוף ע"י אחת מענקיות האינטרנט. ימים יגידו אם תהיה זו תחילתה של מערכת יחסים נפלאה או סופו של עידן..

על ההבדל בין Twitter לFacebook כבר כתבתי, אך אם Google תשתמש בTwitter לתחרות מול Google תהיה זו סגירת מעגל לאחר שמנכ"ל Google התבטא בעבר ואמר שTwitter הוא אימייל לעניים..